دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 115-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effects of straight-crested gravel bedforms and vegetated banks on turbulent flow characteristics. MCEJ 2016; 16 (2) :103-115
داورپناه جزی شهرزاد، کبیری سامانی عبدالرضا، افضلی مهر حسین. بررسی اثرات شکل‌های بستر شنی با تاج مسطح و پوشش گیاهی دیوار بر پارامترهای جریان آشفته. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :103-115

1- دانشجو
2- عضو هیأت علمی
پوشش گیاهی با ایجاد زبری در دیواره کانال‌ها و دشت‌های سیلابی رودخانه‌ها بر شکل هندسی، هیدرولیک و مقاومت جریان تأثیر گذاشته و مکانیزم انتقال رسوب را تغییر می‌دهد. با توجه به اهمیت شکل‌های بستر نظیر تلماسه‌ها در کنترل میزان انتقال رسوب، تولید آشفتگی و ایجاد مقاومت جریان، مطالعه اثرات شکل‌های بستر شنی و پوشش گیاهی بر ساختار جریان ضروری به نظر می‌رسد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه ساختار جریان بر روی تلماسه‌های شنی با تاج مسطح به همراه پوشش گیاهی در دیواره است. برای دست‌یابی به این هدف تعداد هفت تلماسه مصنوعی با تاج مسطح در طول یک کانال آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. اندازه‌گیری داده‌های سرعت و آشفتگی با استفاده از سرعت‌سنج صوتی انجام شد. نتایج نشان داد که در تلماسه‌های با تاج مسطح بر خلاف تلماسه‌های با تاج تیز، در هر دو حالت وجود و عدم وجود پوشش گیاهی، پارامتر سرعت بعد از تاج مسطح مقادیر منفی به خود نمی‌گیرد. تنش‌های رینولدز در حالت وجود نسبت به حالت عدم وجود پوشش گیاهی بیشتر هستند که این موضوع را می‌توان به افزایش مقاومت جریان در حضور پوشش گیاهی نسبت داد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه های هیدرولیکی و دریایی
دریافت: 1393/12/25 | پذیرش: 1394/8/13 | انتشار: 1395/4/1