دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 96-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toopchi-Nezhad H. The Simulation of Mullins’ Effect in Load-Displacement Hysteresis Loops of Fiber-Reinforced Elastomeric lsolators. MCEJ 2015; 15 (1) :86-96
توپچی نژاد حمید، منظوری علی. شبیه سازی حلقه های پسماند نیرو- تغییرمکان جانبی در جداسازهای الیافی با درنظرگرفتن اثر مولینز. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (1) :86-96

1- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی
2- دانشجوی کارشناسی ارشد
در این مقاله به اجمال جداسازهای لرزه‌ای الاستومری مسلح به الیاف (یا به اختصار جداسازهای الیافی) معرفی شده‌اند. با توجه به شرایط مرزی در سطوح تماس، جداسازهای الیافی در دو کاربری متصل (سطوح تماس دارای اتصال مکانیکی با تکیه¬گاه¬های جداساز) و غیر متصل (سطوح تماس بدون اتصال مکانیکی با تکیه¬گاه¬های جداساز) قابل استفاده می باشند. هدف اصلی این مقاله شبیه سازی حلقه¬های پسماند نیرو- جابجایی جانبی جداسازهای الیافی غیر متصل می‌¬باشد. شاخصه اصلی در رفتار جانبی جداسازهای مذکور وجود سخت‌شدگی ثانویه پس از نرم‌شدگی تدریجی اولیه جداساز می‌¬باشد. مضافاً با توجه به اثر مولینز، مشخصات مکانیکی جداساز در سیکل-های اول جابجایی¬های هم¬دامنه متفاوت از سایر سیکل¬های جابجایی است. از این¬رو نسخه اصلاح شده¬ای از مدل بوک- ون برای شبیه سازی رفتار جانبی جداسازهای مورد نظر با توجه به ویژگی رفتاری خاص آنها ارائه شده است. مقایسه حلقه‌های پسماند آزمایشگاهی و حلقه‌های شبیه سازی شده نشانگر دقت مناسب نسخه ارائه ‌شده مدل بوک- ون در شبیه‌ سازی رفتار تاریخچه زمانی نیرو- تغییر مکان جانبی جداسازهای لرزه¬ای مورد نظر می‌‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله|سازه
دریافت: 1392/7/11 | پذیرش: 1394/2/1 | انتشار: 1394/2/27