دوره 15، شماره 5 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 136-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alirezaei M, Hoseini Hashemi B. Introduction and evaluation a combined system in order to a two-level performance. MCEJ 2015; 15 (5) :127-136
علیرضایی مهدی، حسینی هاشمی بهرخ. معرفی یک سیستم لرزه‌بر مهاربندی شده ترکیبی به منظور عملکرد دو سطحی. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (5) :127-136

1- دانشجوی دکترای سازه- پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
2- پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله
در این مقاله، یک پیکربندی ابتکاری برای مهاربندی جانبی قاب‌های فولادی ارائه و مورد بحث قرار خواهد گرفت. قاب مهاربندی شده برون محور و زانویی که در این مقاله تحت عنوان (EKB) نامیده می‌شود، از چهار قسمت سازه‌ای شامل، المان زانویی، مهاربند، تیر پیوند و ستون تشکیل یافته است. المان‌های زانویی و تیر پیوند به ترتیب نقش فیوزهای سازه‌ای را برای سیستم پیشنهادی بازی می‌کنند که توسط مفاصل برشی و خمشی ایجاد شده در آنها، وقتی سازه تحت جنش متوسط و شدید زلزله قرار می‌گیرد، انرژی ورودی را مستهلک می‌کنند. مهاربند سختی قاب را تامین نموده و تا انتهای بارگذاری ارتجاعی باقی می‌ماند. جهت بررسی رفتار سیستم، مطالعات عددی توسط برنامه معروف ANSYS انجام شده است. همچنین دو مدل تجربی با مقیاس یک دوم با استفاده پروتکل بارگذاری SAC و یک پروتکل بارگذاری ابتکاری مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج تجربی و عددی نشان می‌دهند که میزان شکل‌پذیری و انرژی تلف شده تجمعی به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
نوع مقاله: طرح پژوهشی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1391/11/3 | پذیرش: 1393/12/5 | انتشار: 1394/6/1