دوره 15، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 181-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

tavakoli K. A numerical study on site location of one vane in a U shape channel bend with lateral intake with respect to lateral intake edges. MCEJ 2015; 15 (2) :171-181
توکلی کیوان، منتصری حسین. مطالعه عددی روی جانمایی تک صفحه مستغرق در کانال قوسی U شکل با آبگیر جانبی نسبت به لبه‌های آبگیر. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (2) :171-181

1- دانشگاه یاسوج
هدف از این تحقیق جانمایی مناسب تک صفحه مستغرق نسبت به لبه¬های پایین دست و بالادست آبگیر جانبی واقع در کانال قوسی U شکل و تعیین زاویه مناسب آن به منظور کاهش رسوبات ورودی به آبگیر است. در این راستا با استفاده از مدل عددی فلوئنت میدان جریان حول تک صفحه مستغرق واقع در لبه پایین دست آبگیر شبیه سازی و با نتایج تحقیق آزمایشگاهی منتصری (2008) صحت¬سنجی شده است. مدل آشفتگی مورد استفاده RSM می¬باشد. پس از صحت سنجی مدل، اثر موقعیت¬های صفحه مستغرق نسبت به لبه¬های پایین دست و بالادست آبگیر و اثر زوایای مختلف صفحه بر الگوی جریان و الگوی تنش برشی بستر بررسی شده است و موقعیت و زاویه مناسب صفحه بر اساس میزان تأثیر صفحه روی وسعت ناحیه پر تنش اطراف صفحه، نواحی کم سرعت اطراف صفحه در تراز کف، کاهش ابعاد ناحیه زینی واقع در لبه پایین دست صفحه و چگونگی انحراف خطوط جریان انتخاب شده است. نتایج نشان می¬هد بهترین حالت قرار¬گیری صفحه در لبه پایین دست حالتی است که ابتدای صفحه دقیقاً در مقابل لبه پایین¬دست آبگیر با زاویه¬ای در حدود 20-25 درجه قرار دارد و بهترین حالت قرار¬گیری صفحه در لبه بالادست حالتی است که انتهای صفحه دقیقاً در مقابل لبه بالادست آبگیر با زاویه¬ای حدود 17 تا 20 درجه قرار دارد.
نوع مقاله: طرح پژوهشی | موضوع مقاله: مهندسی آب
دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1393/7/16 | انتشار: 1394/3/1