دوره 16، شماره 4 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 198-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Taleshian H. Effects of the number of Concrete panel and Concrete strength on the behavior of Composite Shear Wall. MCEJ 2016; 16 (4) :187-198
عربزاده ابوالفضل، احمدی طالشیان حامد. تاثیر تعداد پانلهای بتنی در طرفین ورق فولادی و مقاومت بتن بر رفتار دیوار برشی مرکب. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (4) :187-198

1- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران
2- کارشناس ارشد سازه از دانشگاه تربیت مدرس تهران
در این مقاله به بررسی عددی اثر تعداد پانل بتنی و همچنین مقاومت بتن مورد استفاده در این پانل بر رفتار لرزه‌ای دیوار برشی مرکب پرداخته شده است. بدین منظور پس از مدلسازی یک نمونه آزمایشگاهی معتبر در نرم‌افزار اجزاء محدودABAQUS و صحت سنجی آن، اثر پارامترهای فوق با ساخت نمونه‌های جدید مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که هرچند استفاده از پانل بتنی در دو طرف ورق منجر به مقاومت بیشتر در تغییرمکان‌های غیرارتجاعی پایین می‌گردد، ولی در نهایت شکل‌پذیری بسیار ضعیف‌تری نسبت به نمونه با بتن در یک طرف حاصل شده و در عین حال مقاومت نهایی در دو حالت تقریباً یکسان خواهد بود. نتایج همچنین گویای تأثیر بسیار اندک مقاومت بتن بر رفتار کلی دیوار برشی مرکب می‌باشد، اگرچه خسارت وارد بر خود پانل بتنی کاهش می‌یابد. براساس نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان استفاده از بتن با مقاومت معمولی و فقط در یک طرف ورق فولادی را جهت حصول رفتار لرزه‌ای مطلوب در دیوار برشی مرکب کافی دانست.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1392/8/8 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/24