دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shariatmadari N, Asadi Seyfar N, Saeidijam S, Heshmati A A. Remediation of BTEX-contaminated groundwaters by Nano scale zero-valent Iron based PRBs. MCEJ 2015; 15 (1) :47-57
شریعتمداری نادر، اسدی صیفار ناصر، سعیدی جم سعید، حشمتی علی اکبر. رفع آلودگی از خاکهای کائولینیتی آلوده به BTEX با استفاده از فناوری دیواره های تراوای واکنش زا (PRB) و نانوذرات آهن (nZVI). مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (1) :47-57

1- دانشیار دانشکده مهندسی عمران/دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی/ دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشجوی دکتری مکانیک خاک و پی/ دانشگاه علم و صنعت ایران
4- استادیار دانشکده مهندسی عمران/دانشگاه علم و صنعت ایران
آلاینده های خانواده BTEX (شامل بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلین) از آلاینده های زیست محیطی بسیار مهم می باشند، ترکیبات BTEX عموما در بنزین و دیگر محصولات پتروشیمی یافت می شوند، این ترکیبات بسیار سمی بوده و علاوه بر اثرات بسیار زیان آور بر سلامتی انسان، سبب صدمات شدید به کلیه اشکال حیات می شوند. در این تحقیق با به کار بردن نانوذرات آهن در یک دیواره تراوای واکنش زا (PRB) اثر این نانوذرات به عنوان عامل واکنش زای به کار رفته در PRB ، در رفع آلودگی از خاکهای اشباع کائولینیتی آلوده به BTEX به صورت کمی مورد برسی قرار گرفته است. در این آزمایشات مشاهده شد غلظت آلاینده های BTEX موجود در آب، در اثر عبور از لایه های PRB قرار گرفته در سلول مورد آزمایش، تا 60% غلظت اولیه کاهش یافته است. یکی دیگر از مسائلی که در این تحقیق برسی شده مقدار بهینه نانو آهن به کار رفته در لایه های واکنش زا می باشد، در این تحقیق طی چند مرحله آزمایش، برای آلاینده های مورد مطالعه مقادیری به عنوان مقادیر بهینه نانو آهن در هر لایه ارائه گشته است. در آزمایش های انجام شده طی این مطالعه پارامتر دما به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر فرایندهای رفع آلودگی، به صورت کنترل شده و هدفمند تغییر داده شده تا امکان برسی اثر دما بر روی نتایج آزمایشات وجود داشته باشد. نتایج حاصله از این تحقیق میتواند در طراحی سیستم های رفع آلودگی از آب های زیر زمینی مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/10/21 | پذیرش: 1394/2/1 | انتشار: 1394/2/27