دوره 12، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

fathi M, daneshjoo F, ghanbari H. Seismic Behavior and Failure Mechanism of the Steel Moment Frames with Composite Beams. MCEJ 2012; 12 (2) :51-59
فتحی مجتبی، دانشجو فرهاد، قنبری رفعتیه حمیدرضا. تأثیر نوع اتصال در رفتار لرزه‌ای و نحوه گسیختگی قاب‌های فولادی خمشی تیر مرکب. مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (2) :51-59

1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشگاه رازی
در این تحقیق به بررسی رفتار دینامیکی قابهای فولادی خمشی دارای تیر مرکب با اتصالات جوشی پرداخته شده است. برای انجام این مطالعه دو نمونه قاب خمشی فولادی یک طبقه دو دهانه با تیر مرکب و بدون تیر مرکب با اتصالات مفصلی و صلب به کمک نرم افزار المان محدود ABAQUS مدلسازی و تحت تحلیل دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی شتابنگاشت زلزله قرار گرفته و نحوه توزیع مفاصل پلاستیک در اعضا، دوران مفاصل پلاستیک، ظرفیت استهلاک انرژی، نوع مکانیسم ترک در دال در مجاور اتصال میانی و کناری بررسی شد. نتایج این تحلیلها نشان می دهد که قابهای تیر مرکب دارای اتصال صلب جوشی تیر به ستون دارای کمترین مقادیر ظرفیت استهلاک انرژی، زمان تناوب قاب، دوران مفاصل پلاستیک و تشکیل زود هنگام و وسیع مفاصل پلاستیک در اعضا و اتصالات هستند. همچنین از تحلیل ترک در دالهای این قابها می توان نتیجه گرفت نحوه مکانیسم کلی شکست در اتصال کناری به صورت پیش کشیدگی بتن از گوشه ستون و گسترش آن به صورت مایل به سمت لبه های دال و در اتصال میانی به صورت اثر متمرکز تنش فشاری بر وجه بیرونی بال ستون است.
موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/4/10 | پذیرش: 1390/7/28 | انتشار: 1391/4/14