دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirassi S, RAHNEMA H. Analysis and evaluate the effective parameters on land subsidence. MCEJ 2016; 16 (1) :45-54
میراثی سهراب، رهنما حسین. تحلیل و ارزیابی پارامترهای موثر بر فرونشست زمین. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :45-54

1- دانشگاه صنعتی شیراز و مدیر گروه دانشگاه ازاد شهرستان لردگان
2- دانشگاه صنعتی شیراز- هیئت علمی
پدیده فرونشست سطح زمین ناشی از عوامل طبیعی و فعالیت‌های انسانی در نقاط مختلف دنیا و در طی سال‌های اخیر در کشور ایران به خصوص استان فارس به علت برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی، خشکسالی و عوامل دیگر پدیدار شده است و سبب آسیب‌های جدی به زمین‌های کشاورزی، ساختمان‌های مسکونی، جاده‌ها و دیگر سازندها و بروز خسارت‌های زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی شده است. در این مقاله با انجام یک پژوهش موردی در دشت مرودشت به بررسی عوامل و پارامترهای موثر و ارزیابی میزان تأثیر هر کدام بر نشست سطح زمین پرداخته شده است. در این خصوص نحوه تعیین و تحلیل پارامترهای موثر همچون میزان افت سطح آب، جنس و ضخامت لایه های خاک به خصوص لایه های ریزدانه، خصوصیات ژئوتکنیکی خاک مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج حاکی از ان است که جهت انجام محاسبات فرونشست خاک، داده ها و اطلاعات مورد نیاز تا حد امکان باید به صورت دقیق و جامع تهیه شوند و ویژگی‌ها و شرایط متفاوت هر پارامتر در نظر گرفته شود. به عنوان مثال نشست ناشی از افت یکسان آب و یا ضخامت یکسان لایه ریزدانه در اعماق مختلف متفاوت می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1393/9/19 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1395/1/1