دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 113-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare Hossein Zadeh A, Seyed Razzaghi S A. Damage Detection in Beams Using Static Deflection measurements and Statistical Hypothesis Testing. MCEJ 2014; 14 (4) :103-113
قدرتی امیری غلامرضا، زارع حسین زاده علی، سید رزاقی سید علی. تشخیص آسیب در تیرها با کمک اندازه گیری خیز استاتیکی و آزمون فرض آماری. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (4) :103-113

1- تهران
2- ایران، تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده ی مهندسی عمران
تشخیص آسیب های ایجاد شده در اعضای ساختمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این مقاله، روشی جدید جهت تشخیص آسیب های رخ داده در تیرها، با کمک جابجایی تیر در اثر اعمال بار استاتیکی (خیز)، ارائه شده است. برای این منظور، جابجایی تیر، در اثر اعمال بار استاتیکی تعیین شده و با کمک آزمون فرض آماری، محل آسیب رخ داده در تیر مشخص شده است. گفتنی است که آزمون فرض آماری، جزء روش های مناسب استنباط آماری بوده و می تواند در مورد ادعای مطروحه پیرامون یک قضیه، با بررسی حالات مختلف و محتمل، اظهارنظر نماید. ادعای آماری مورد استفاده در این مقاله، وجود آسیب در یک المان از تیر می باشد که این ادعا تحت عنوان «فرض مقابل یا Alternative Hypothesis» در نظر گرفته می شود. در نهایت جهت بررسی کارایی روش پیشنهادی، سناریوهای خرابی مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که با روش پیشنهاد شده، می توان محل آسیب در تیر را با دقت بسیار زیادی تعیین نمود. هم چنین نتایج بدست آمده، حاکی از حساسیت بسیار کم روش پیشنهادی به وجود نوفه های اتفاقی می باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1391/1/19 | پذیرش: 1393/11/8 | انتشار: 1393/12/1