دوره 17، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 234-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

raji M, Mirbagheri S A. Effects of return mixed liquor recycling ratio on A2/O process. MCEJ 2017; 17 (3) :227-234
راجی اسدآبادی مهدیه، میرباقری سید احمد. تاثیر میزان درصد برگشت مایع مخلوط هوادهی شده بر فرایند A2/O. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (3) :227-234

1- دانشگاه خواجه نصیر
2- رئیس دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
ترکیبات دارای نیتروژن و فسفر در محیط‌های آبی اثرات مخربی بر محیط زیست دارند که از بین این اثرات می‌توان به پدیده اوتریفیکاسیون اشاره کرد. این پدیده از جدی‌ترین تهدیدهای محیط زیست دریایی به شمار می‌رود که رشد زیاد گیاهان آبزی و کمبود اکسیژن را سبب می‌شود. همچنین سمیت آمونیاک، آلودگی آب‌های زیرزمینی به نیترات و بیماری‌های ناشی از مصرف آب‌های آلوده به نیترات باعث شده محدودیت‌هایی در غلظت این ترکیبات در پساب‌های ورودی به محیط آب‌های پذیرنده اعمال گردد. لذا در این تحقیق روش A2/O با توجه به کارایی آن در رساندن کیفیت پساب به میزان مطلوب مورد بررسی قرار می‌گیرد.
به منظور بررسی اثر تغییرات زمان ماند بر حذف نیترات، آمونیاک و فسفر و اثر تغییرات میزان برگشت مایع مخلوط بر حذف نیترات، پایلوت A2/O که به ترتیب شامل مخازن بی‌هوازی، انوکسیک، هوادهی و ته‌نشینی می‌باشد، جهت شبیه‌سازی با شرایط واقعی در تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک اکباتان تهران مستقر گردید. جهت بررسی روند حذف مواد مغذی، آزمایش‌ها، در یک دوره زمانی 3 ماهه در 5 زمان ماند هیدرولیکی 4 تا 12 ساعت با در صد برگشت مایع مخلوط به میزان 75 درصد انجام شد. طی این آزمایشات زمان ماند هوادهی بهینه در زمان 8 ساعت بدست آمد که در این زمان، راندمان حذف COD %96 ، راندمان حذف آمونیاک %95 و راندمان حذف فسفر %79 بدست آمد. همچنین با تغییر در میزان درصد برگشت مایع مخلوط در زمان ماند 8 ساعت، میزان بهینه این مقدار برای حذف نیترات در حدود 180 تا 200 درصد حاصل شد.
واژه‌های کلیدی: آمونیاک، نیترات، فسفر، مایع مخلوط
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: محیط زیست|مهندسی آب