دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

heidarian khorzoughi A, Dehghani Ashkzari G. Numerical simulation of shaped charge Jet formation and penetration in the reinforced concrete targets. MCEJ 2016; 16 (1) :23-34
حیدریان خرزوقی احمد، دهقانی اشکذری قاسم. شبیه سازی عددی شکل گیری جت حاصل از خرج گود و نفوذ آن در اهداف بتن مسلح. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :23-34

1- کارشناس مطالعات امور ایمنی / اداره کل مدیریت بحران استانداری اصفهان
2- استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر
خرج گودها، موادمنفجره با قابلیت نفوذ بالا هستند وبرای اهداف نظامی وغیر نظامی استفاده می شود. در کاربردهای غیر نظامی خرج گود در کارهای تخریب، حفاری نفت و معدن استفاده می شود. در کاربردهای نظامی، خرج گودها در برابر انواع مختلف زره و همچنین سازه¬های امن استفاده می شود. تحلیل مسائل شکل گیری و نفوذ پرتابه¬های حاصل از خرج گود دارای پیچیدگی¬های زیادی است که انفجار خرج، انتشار موج شوک درون خرج و اصابت موج به لاینر، تغییر فرم لاینر، شکل گیری پرتابه و در نهایت اصابت آن به سطح هدف و نفوذ در آن تا توقف کامل را شامل می¬شود. با توجه به پیچیدگی رفتار هدف بتنی درهنگام نفوذ جت، به مدل¬هایی نیاز است که بتواند اثر تغییر شکل¬های بزرگ، فشار هیدرواستاتیک ونرخ کرنش بالا وگسیختگی را مدلسازی نماید. اگرچه مراجعی درمورد شبیه سازی نفوذ برخی خرج گودها در اهداف فولادی منتشر شده است ولی در خصوص نفوذ خرج گود در اهداف بتنی، مرجع کاملی یافت نشد. هدف اول از این تحقیق ارائه یک روش شبیه سازی عددی مطمئن به وسیله نرم افزارهای موجودبر روی نفوذ خرج گود RPG-7 در اهداف بتنی می¬باشد. بدین منظور در سه مرحله نتایج شبیه سازی¬ها با نتایج آزمایشگاهی موجود مورد مقایسه قرار گرفت که شامل تشکیل جت، نفوذ جت در اهداف فولادی و رفتار هدف بتنی در مقابل نفوذ می¬یاشد. هدف دوم تحقیق، تعیین ضخامت ایمن هدف، از جنس بتن معمولی در مقابل نفوذ RPG-7 وبررسی رفتار این نوع بتن به لحاظ عمق نفوذ، شعاع حفره وگسیختگی دروجوه جلویی و پشتی هدف می¬باشد.
واژه‌های کلیدی: خرج گود، تشکیل جت، نفوذ، هدف بتنی

دریافت: 1392/8/18 | پذیرش: 1394/10/30 | انتشار: 1395/1/1