دوره 12، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Mousa Abad N, Moussavi G. The Removal of Sodium Dodecyl Sulphate Anionic Surfactant from Wastewater Using UV/H2O2 Advanced Oxidation Process. MCEJ 2012; 12 (4) :1-10
احمدی موسی‌آباد نغیمه، موسوی سیدغلامرضا. حذف سورفاکتانت آنیونی سدیم دودسیل سولفات از فاضلاب با فرایند اکسیداسیون پیشرفته UV/H2O2. مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (4) :1-10

1- دانشگاه تربیت مدرس
 فاضلاب صنایع مختلف و همچنین فاضلاب شهری حاوی مقادیر مختلفی از انواع سورفاکتانت ها است. سورفاکتانت ها به خاطر داشتن خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاص و همچنین پایین بودن تجزیه پذیری بیولوژیکی در دسته مواد مقاوم به تصفیه ی بیولوژیکی قرار می گیرند. روش های مرسوم و در دسترس، ناتوان از حذف کامل سورفاکتانت ها است. فرایند اکسیداسیون پیشرفته قادر به حذف دسته های گوناگون سورفاکتانت ها است. در این پژوهش، حذف سورفاکتانت با فرایند اکسیداسیون پیشرفته بررسی شده است. این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته با استفاده از یک رآکتورUV با حجم 80 میلی لیتر برای ارزیابی کارایی فرایند اکسیداسیون پیشرفته برای حذف سورفاکتانت از فاضلاب مصنوعی انجام شد. در این آزمایش اثر شاخص های مختلف مثل زمان و غلظت های اولیه سورفاکتانت بررسی شد. برای کاوش سورفاکتانت از روش آکریدین ارنج استفاده شد. این مطالعه نشان داد که فرایند اکسیداسیون پیشرفته UV/H2O2 نسبت به دو روش دیگر، بازده حذف بالاتری برای سورفاکتانت آنیونی SDS دارد. در فرایند UV/H2O2 در 8pH=، با غلظت سورفاکتانت mg/L700، زمان تماس 30 دقیقه و مقدار پراکسید هیدروژن 5/0 میلی مول، بازده حذف، 92 درصد به دست آمد. همچنین مشاهده شد که با افزایش غلظت سورفاکتانت، بازده حذف کاهش می یابد. نتایج به دست آمده نشان داد که فرایند اکسیداسیون پیشرفته UV/H2O2 برای حذف سورفاکتانت از فاضلاب، بازده بالایی دارد.

دریافت: 1390/1/27 | پذیرش: 1390/8/20 | انتشار: 1391/12/19