دوره 13، شماره 3 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 123-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoudi Sahebi1 M, Khaki A, Haji Azizi M. Evaluating of X-Shaped Bars and Top Layer Concrete on Rigidity of Jack Arch Slabs. MCEJ 2013; 13 (3) :123-123
محمودی صاحبی موسی، خاکی علی، حاجی عزیزی مجاهد. اثر استفاده از میل‌گردهای ضربدری و بتن رویه در صلبیت سقف‌های طاق ضربی سازه‌های فولادی. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (3) :123-123

1- دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
چکیده-تعداد زیادی از سقف های ساخته شده در کشور، سقف های طاق ضربی است. این نوع سقف، در برابر نیروهای کناری مانند زلزله، کارکرد مناسبی ندارند. بنابراین صلبیت این سقف ها باید با دقت  بیشتری بررسی شود. هدف این مقاله، بررسی سقف های طاق ضربی و اثر استفاده از میل گردهای ضربدری و بتن رویه بر صلبیت آن ها است. در این پژوهش چند نمونه از ساختمان های اسکلت فولادی با سقف طاق ضربی که تعداد طبقات چشمه هایی با اندازه های متفاوت داشت انتخاب شد و سقف های آن ها به کمک میل گردهای ضربدری و بتن رویه، مقاوم سازی شد. برای بررسی صلبیت این سقف ها از نرم افزار ارزیابی غیر خطی ANSYS استفاده شد و همه ی اجزای تشکیل دهنده سقف های طاق ضربی به کمک این نرم افزار، مدل سازی شد. به کمک ضوابط در استاندارد 2800 و نشریه 360، اثر قطر میل گردها و ضخامت بتن رویه بر صلبیت این گونه سقف ها، ارزیابی شد. در بررسی ها، نسبت اندازه های چشمه ها از 1 تا 75/1، تغییر داده شد و ساختمان های یک تا سه طبقه، بررسی شد. بازه ی قطر میل گردها، 14 تا 20 میلی متر و ضخامت بتن رویه، 6 تا 10 سانتی متر در نظر گرفته شد. در پایان، با استفاده از نتایج ارزیابی، روابطی برای محاسبه قطر برای میل گردها و همچنین ضخامت مناسب بتن رویه برای صلب کردن سقف ها بر پایه ی اندازه های چشمه و تعداد طبقات ساختمان پیشنهاد شد.

دریافت: 1392/7/21 | پذیرش: 1392/7/1 | انتشار: 1392/7/21