دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 55-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

khatibinia M. Seismic performance assessment of concrete beam–column connection strengthened Carbon Fiber Reinforced Polimer. MCEJ 2017; 17 (2) :45-55
خطیبی نیا محسن، بنی اسد جاسم، ناصری حمیدرضا. ارزیابی عملکرد لرزه ای اتصال تیر– ستون بتنی تقویت شده با پوشش الیاف کربنی. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (2) :45-55

1- دانشگاه بیرجند
در قاب خمشی بتن‌آرمه، نیروی برشی قابل توجهی در اتصالات آن تحت بار جانبی ایجاد می‌شود که با تغییرشکل‌های زیادی همراه است. لذا از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر رفتار قاب خمشی تحت بار جانبی، عملکرد صحیح اتصالات می‌باشد. در این تحقیق، ۶ الگوی تقویت اتصال تیر-ستون بتن مسلح تقویت‌شده با استفاده از ورق‌های الیاف کربنی (CFRP) پیشنهاد شده و عملکرد لرزه‌ای اتصال بررسی شده است. برای رسیدن به این هدف، ابتدا مدل‌سازی اتصال تیر-ستون تقویت‌شده با استفاده از نرم‌افزار اجزائ محدود آباکوس انجام شده است. در این مدل، مدل‌سازی بتن با استفاده از مدل الاستوپلاستیک آسیب‌دیده و ورق‌های CFRP به‌صورت الاستیک و ارتوتروپیک مدل شده‌اند. سپس با استفاده از نتایج تحلیل، انتخاب بهترین الگوی تقویت اتصال تیر-ستون با ورق‌های CFRP بر پایه‌ی بهبود عملکرد لرزه‌ای اتصالات از لحاظ میزان باربری، جذب انرژی، سختی اولیه و تغییر مکانیزم شکست اتصال تعیین شده است. نتایج نشان می‌دهد که چیدمان مناسب ورقهای CFRP، می‌تواند باعث افزایش میزان باربری، بار ترک‌خوردگی، سختی اولیه، استهلاک انرژی و جذب انرژی اتصال شود. همچنین الگو‌های تقویتی پیشنهادی باعث انتقال شکست از بر ستون به تیر در اتصال می‌‌شود.

نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1395/3/16 | پذیرش: 1396/4/1 | انتشار: 1396/4/31