دوره 23، شماره 5 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 5 صفحات 193-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khourshidi A, Qaderi F. Optimization of P-nitrophenol-Contaminated Water by Non-thermal Plasma Technology and Ozonation by Response Surface Method. MCEJ 2023; 23 (5) :179-193
خورشیدی امیرحسین، قادری فرهاد. بهینه سازی آب آلوده به پارا نیترو فنل توسط فناوری پلاسمای غیر حرارتی و ازن زنی به روش سطح پاسخ. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (5) :179-193

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، f.qaderi@nit.ac.ir
 آلاینده‌های آلی و غیرقابل تجزیه زیادی وجود دارند که در نتیجه توسعه صنعتی تولید شده اند، از جمله ترکیبات نفتی. استفاده از فناوری پلاسما برای تصفیه فاضلاب به دلیل پتانسیل آن برای حذف موثر طیف گسترده ای از آلاینده ها مورد توجه روزافزون قرار گرفته است. از طرفی ازن‌ به عنوان یک فرآیند اکسیدکننده قوی، مزایای زیادی در تصفیه فاضلاب دارد و پتانسیل استفاده عملی در مقیاس صنعتی را دارد. استفاده از فرآیند ازن‌زنی در کنار تکنولوژی پلاسما علاوه بر کاربردی که در بالابردن سرعت و کم کردن زمان تصفیه آلاینده‌های آلی همچون پارانیتروفنول دارد، در بالا بردن راندمان حذف، کاهش مصرف انرژی که منجر به اقتصادی‌تر شدن این فرآیند است نیز کمک می‌کند. در تحقیق کنونی، پس از بررسی راندمان حذف پارانیتروفنول با استفاده از فرآیند پلاسما-ازن در شرایط مختلف، تاثیر متغیرهای موثر در این تکنیک نیز مورد بررسی قرار گرفت. سپس مکانیزم احتمالی حذف پارانیتروفنول با استفاده از پلاسما و ازن نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین با توجه به اثرات هم افزایی و کاهنده و اثرات همزمان متغیرها، شرایط بهینه حذف آلاینده‌ها با استفاده از مدل درجه دوم مبتنی بر تحلیل واریانس (ANOVA) و تعیین سطح معنی داری هر متغیر بالاترین راندمان حذف (بیش از 95٪) در ولتاژ اعمالی 14 kV، شدت جریان اکسیژن 6 l/h، pH اولیه 10، مدت زمان فرآیند 6 دقیقه، غلظت اولیه PNP  mg/l 200 به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: تصفیه فاضلاب، AOPs، پلاسما سرد، ازن‌زنی، PNP
متن کامل [PDF 2081 kb]   (217 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: محیط زیست
دریافت: 1402/3/27 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1402/8/10