دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Evaluation of Conventional sewers as wastewater pre-treatment facilities. MCEJ 2016; 16 (2) :1-7
ابراهیمی رلویز علی رضا، امینی راد حسن. امکان سنجی استفاده از شبکه‌های جمع‌آوری متعارف فاضلاب به عنوان تاسیسات پیش تصفیه. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :1-7

1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- استادیار/ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
در این پژوهش تاثیر واکنش‌های بیولوژیکی در حذف مواد آلی فاضلاب موجود در شبکه‌های جمع‌آوری نوین بررسی شد. برای این منظور شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب از جنس PVC تحت جریان ثقلی در مقیاس آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد. از چسباندن توری پلاستیکی به عنوان واسطه به سطوح داخلی لوله، برای رشد و الحاق میکروارگانیسم‌ها، استفاده شد. جهت افزایش غلظت میکروبی و همچنین سرعت بخشیدن به تشکیل بایوفیلم، از لجن فعال تصفیه خانه شهرک یثرب استفاده گردید. فاضلاب مصنوعی با آلودگی مشابه با فاضلاب خانگی در این مطالعه استفاده گردید. در این مطالعه تجربی پارامترهایی مانند BOD، COD، TN، NH3-N ، NO3-N ، TSS، مقادیرDO و ضخامت بیوفیلم در شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد بایوفیلم ایجاد شده بر روی سطح یکنواخت نبود و ضخامت آن بین 7/4-3 میلی‌متر و چگالی سطحی بایوفیلم بین 1/33-3/22 گرم بایومس بر متر مربع بدست آمد. نرخ مصرف اکسیژن تقریبا به 21/0 میلی‌گرم بر لیتر بر دقیقه بود. غلظت مواد معلق با کاهش 82 درصدی از 105 به 19 میلی‌گرم بر لیتر رسید. بیشترین راندمان حذف مواد آلی در شبکه، در بار گذاری های مختلف بهره برداری برای ‍ BOD , COD به ترتیب به 59 و54 درصد رسید. با افزایش بار آلی 70% به شبکه فاضلاب، میزان راندمان حذف COD فقط 9% کاهش یافت . در هر دو حالت بارگذاری آلی شبکه، با توجه به غلظت بالایCOD پساب خروجی، شرایط رشد باکتری های نیترات ساز ویا فرآیند نیتریفیکاسیون شکل نگرفت و تغییرات غلظت ‌‌‌ترکیبات نیتروژنی ناچیز بود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: محیط زیست
دریافت: 1393/11/25 | پذیرش: 1394/11/3 | انتشار: 1395/4/1