دوره 7، شماره 1 - ( 1387 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Design and Manufacturing of a Mechanical Device for Dimensional Control of the Airfoil of Turbine Blades. MCEJ 2008; 7 (1) :1-11
هاشمیان لیلا، کاووسی امیر. روشی برای طرح اختلاط و بررسی رفتار مخلوطهای کف ‌قیری. مهندسی عمران مدرس. 1387; 7 (1) :1-11

1- دانشگاه تربیت مدرس
آسفالت کف قیری را می‌توان حاصل اختلاط کف ‌قیر با مصالح دانه‌ای در دما و رطوبت عادی دانست. کف ‌قیر، قیر حجیم شده‌ای است که از تزریق آب سرد و هوای فشرده به درون قیر داغ تولید می‌شود. نتیجه این عمل کاهش بسیار زیاد ویسکوزیته قیر و فراهم آوردن امکان ترکیب آن با مصالح در دما و رطوبت طبیعی آنها است و لذا این نوع مخلوطها را می‌توان جزو خانواده مخلوطهای آسفالت سرد به‌حساب آورد. با وجود مزایای متعدد مخلوطهای کف قیری، در حال حاضر طرح اختلاط استانداردی برای آنها وجود ندارد. در این تحقیق به‌منظور به‌دست آوردن طرح اختلاط مناسب آزمایشگاهی نمونه‌های کف قیری در آزمایشگاه ساخته و برای بررسی خواص مکانیکی نمونه‌ها از آزمایشهای کشش غیرمستقیم و مارشال استفاده شد. پس از تعیین قیر بهینه، به‌منظور بررسی نقش افزودن فیلرهای سیمان و آهک، نمونه‌هایی حاوی درصدهایی از هر یک از این فیلرها و همچنین به‌کارگیری ترکیبی از آنها در مخلوط ساخته شد. به‌دلیل عدم‌امکان اندازه‌گیری تخلخل نمونه‌ها با روشهای متداول برای آسفالت گرم (نظیر روش رایس)، از روشی غیر‌مستقیم برای بررسی تخلخل نمونه‌ها استفاده شد. آزمایش مقاومت فشاری نیز بر روی نمونه‌ها انجام شد و از بررسی نتایج آن، رابطه‌ای بین مقاومت کششی خشک و مقاومت فشاری به‌دست آمد.

دریافت: 1280/9/23 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار: 1388/5/6