دوره 23، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 212-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Qaedi Tabar M, Fakhimi A. Numerical Study of Effect of Input Energy on Dynamic Rock Fragmentation using SHPB Test. MCEJ 2023; 23 (4) :199-212
قائدی‌ تبار مجید، فخیمی احمدعلی. مطالعه عددی اثر انرژی ورودی بر شکست دینامیکی سنگ در آزمایش هاپکینسون. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (4) :199-212

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
2- دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس ، a.fakhimi@modares.ac.ir
در مکانیک شکست و خُردشدگی سنگ، پژوهشگران همواره به دنبال رابطه‌ای بین انرژی مصرفی در سنگ با نمودار توزیع دانه‌بندی آن در اثر شکست دینامیکی بوده‌اند که به موضوعی قابل بحث تبدیل شده است. این ارتباط برای شناخت و بهینه کردن مصرف انرژی در صنعت تولید سنگ دانه‌ها بسیار ضروری است. از این رو مدل‌سازی عددی آزمایش هاپکینسون با استفاده از یک روش ترکیبی المان محدود و المان گسسته انجام شد. با اعمال بارگذاری‌های متفاوت و در نرخ‌های تنشی مختلف ثابت شد، چگالی انرژی مصرفی با افزایش نرخ تنش به صورت خطی تغییر می‌کند. همچنین مقاومت دینامیکی سنگ با افزایش چگالی انرژی مصرفی روند افزایشی به خود می‌گیرد. با ترسیم نمودار توزیع دانه‌بندی در نرخ‌های تنشی متفاوت نشان داده شد که با افزایش نرخ تنش، توده‌های تشکیل‌شده پس از شکست نمونه شبیه‌سازی شده، ریزتر شده‌اند. علاوه بر این، نتایج عددی همانند بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهند که در یک سیستم لگاریتمی، اندازه متوسط دانه های سنگ خرد شده با نرخ تنش اعمالی رابطه خطی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: ژئوتکنیک
دریافت: 1401/11/24 | پذیرش: 1402/3/31 | انتشار: 1402/7/10