دوره 22، شماره 6 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 208-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini H, Fakher A. Field Measurement and Analytical Study of Anchor Load Change in Excavation over Time. MCEJ 2022; 22 (6) :195-208
حسینی هادی، فاخر علی. اندازه گیری میدانی و مطالعه تحلیلی تغییر بار میل مهار در گودبرداری با گذشت زمان. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (6) :195-208

1- کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، afakher@ut.ac.ir
در سال‌های اخیر در شهر‌های بزرگ از جمله تهران تعداد زیادی گود وجود دارد که به دلیل مشکلاتی رها شدند. همچنین در برخی از گودبرداری لازم است تا برای طولانی مدت طراحی شوند ولی مبانی طراحی طولانی‌مدت در آن‌ها رعایت نشده است. پایدارسازی اغلب این گودها به وسیله میل‌مهارها یا انکرها انجام شده است. مشاهدات و اندازه‌گیری‌های طولانی مدت برخی از این گودها نشان می‌دهد که با گذشت زمان نیروی قفل‌شدگی میل‌مهارها کاهش می‌یابد و خطراتی را به دنبال دارد. مطالعه رفتار دراز مدت انکر در گودبرداری‌‌های مهار شده با انکر برای بررسی پایداری گودهایی که اجرای آنها طولانی می‌شود یا به مدت طولانی رها می‌شوند ضروری است. در این مطالعه از داده‌های میدانی در رابطه با رفتار بلند مدت یک گود در شهر تهران استفاده و مدلسازی عددی بر اساس این مطالعه موردی انجام شده است. راستی آزمایی و واسنجی مدل عددی بر اساس اندازه گیری‌‌های میدانی انجام شده است. همچنین در این مقاله سعی شده است بر اساس نتایج مدل عددی، رابطه‌ای برای پیش‌بینی بار انکر در طولانی مدت در خاک درشت دانه دارای چسبندگی پیشنهاد شود. در ادامه به مطالعه متغیرهای موثر بر رفتار طولانی مدت بار انکرهای تعبیه شده در گود پرداخته شده است. این متغیرها شامل مشخصات خاک، عمق گود و مقدار سربار همسایه گود است. نتایج این مقاله افزون بر ارائه رابطه برای پیش‌بینی بار انکر، شامل معرفی متغیرهای حاکم بر رفتار طولانی مدت است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: ژئوتکنیک
دریافت: 1401/8/25 | پذیرش: 1401/9/23 | انتشار: 1401/8/10