دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahidi Imam jomeh F, Rezaeian A, Jamal-Omidi M, Shahidi Imam jomeh F. Evaluation of non-linear cyclic behavior of CONXL moment connection with different detail in the column and optimizing the arrangement of bolts. MCEJ 2014; 14 (4) :53-65
شهیدی امام جمعه فرهود، رضاییان علیرضا، جمال امیدی مجید، شهیدی امام جمعه فرهاد. ارزیابی رفتار غیرخطی چرخه ای اتصال خمشیCONXL با تغییر در جزئیات ستون و بهینه کردن آرایش پیچ ها. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (4) :53-65

1- کارشناس ارشد سازه
2- عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده عمران دانشگاه آزاد کرج
3- عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده هوا و فضا دانشگاه صنعتی مالک اشتر - تهران
اتصال CONXL یکی از اتصالات جدید ریخته گری شده در ستون های قوطی می باشد. هدف از این مقاله بررسی لرزه ای جزییات جدیدی از این اتصال بصورت عددی می باشد. برای این هدف، ابتدا به منظور صحت سنجی مدلسازی عددی و آنالیز، دو نمونه اتصال خمشی، شامل یک نمونه اتصال خمشی RBS و یک نمونه اتصال خمشی ریخته گری شده براکت پیچی کایزر (KBB) به صورت عددی مدل و صحت و دقت نتایج آن با نتایج آزمایشگاهی مقایسه گردید. سپس رفتار لرزه ای اتصال خمشی CONXL در ستونهای قوطی بدون بتن پرکننده و ورق پیوستگی همراه با نیروی محوری ستون در 9 نمونه دارای 32 و 16 عدد پیچ با تغییر آرایش موقعیت قرارگیری آنها تحت بارگذاری یکطرفه، دوطرفه و دو محوره (سه بعدی) به صورت چرخه ای بررسی گردید. نتایج نشان داد که رفتار لرزه ای ستون در تمامی نمونه ها مطلوب است بخصوص برای ستونهای گوشه و همچنین، استفاده از 16 عدد پیچ در اتصالات مقاطع W30 ، زمانی مناسب خواهد بود که از آن در اتصالات گوشه (دارای بارگذاری یکطرفه) و از مشخصات مصالح ASTM-A36 برای تیرها استفاده شود. همچنین موقیت قرارگیری پیچ ها هرچه به سمت بیرون یقه بال ها نزدیکتر باشد کرنش محوری میله پیچ ها بیشتر ولی لغزش آن کمتر میشود. بهینه ترین حالت برای موقعیت پیچ نقطه ای نزدیک به وسط یقه بال خواهد بود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله|سازه|عمران
دریافت: 1392/5/9 | پذیرش: 1393/11/9 | انتشار: 1393/12/1