دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

shakerkhatibi M. Evaluation of operating performance of ABS wastewater treatment system. MCEJ 2016; 16 (2) :31-40
شاکرخطیبی محمد، اکبری زهرا، مسافری محمد، درفشی سیاوش، چاوشباشی میرمحمد، فاتحی فر اسماعیل و همکاران.. ارزیابی عملکرد سیستم تصفیه پساب واحد تولید اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS). مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :31-40

1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- شرکت پتروشیمی تبریز
3- دانشگاه صنعتی سهند
این مطالعه به منظور ارزیابی عملکرد سیستم تصفیه پساب واحد تولید رزین اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) انجام شده است. سیستم تصفیه شامل 3 آشغالگیر ریز، یک حوض دانه‌گیر، یک حوض متعادل‌ساز، سیستم شناورسازی با هوای محلول (DAF)، یک واحد بیولوژیکی لجن فعال و واحد زلال‌ساز می-باشد. این سیستم پیش‌تصفیه به منظور کاهش مواد جامد معلق و COD پساب واحد ABS قبل از ورود به واحد تصفیه مرکزی شرکت پتروشیمی طراحی شده است. نمونه‌های ترکیبی متناسب با دبی در 4 نوبت در طی 6 ماه برداشته شده و پارامترهای BOD5, COD ,TSS، اکریلونیتریل، اکریلامید، اکریلیک اسید، سیانید و آمونیاک مطابق با روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شده‌اند. ساختار جمعیت میکروبی سیستم لجن فعال نیز مورد بررسی قرار گرفته است. تحت بار سطحی m3/m2.h 76/2 اعمال شده به سیستم DAF، راندمان حذف COD و SS به ترتیب 24 و 43 درصد به دست آمد. در مقادیر بار آلی kg COD/m3.d 06/0±79/0اعمال شده به سیستم لجن فعال، راندمان حذف COD و BOD5 به ترتیب 59 و 68 درصد بوده است. در مجموع، راندمان حذف COD، BOD5 و TSS در کل سیستم پیش‌تصفیه به ترتیب 90،80 و88 بوده است. به‌علاوه، راندمان حذف اکریلونیتریل در سیستم 91 درصد بوده که 26 درصد حذف در واحد بیولوژیکی رخ داده است. در میان باکتری‌های جداسازی شده از لجن فعال، جنس‌های Alcaligenes، Pseudomonas، Bacillus و Moraxella به عنوان باکتری‌های نیتریفایر هتروترف شناسایی شده‌اند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: محیط زیست
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/11/3 | انتشار: 1395/4/1