دوره 23، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 100-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghuti Yangije R, aghayari R, Izadpanah M. The Influence of Confinement Action on the Seismic Performance of the Moment-resisting Reinforced Concrete Frames With Vertical Irregularity. MCEJ 2023; 23 (4) :85-100
یاقوتی ینگیجه رضا، آقایاری رضا، ایزدپناه مهدی. بررسی اثر محصورشدگی بر عملکرد لرزه‌ای سازه‌های با سیستم باربر قاب‌ خمشی بتن مسلح دارای نامنظمی در ارتفاع. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (4) :85-100

1- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی، کرمانشاه
2- دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی، کرمانشاه
3- استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی کرمانشاه ، m.izadpanah@kut.ac.ir
احاطه کردن هسته مرکزی یک المان بتنی از طریق یک عامل درونی و یا بیرونی مانند آرماتورهای عرضی (خاموت) در داخل بتن،  الیاف کربنی و پلیمری دورپیچ خارجی و ورقه‌های فولادی موجب محصورشدگی بتن می‌شود. محصورشدگی معمولا موجب افزایش مقاومت و شکل­پذیری بتن شده و در پی آن، با بهبود رفتار المان‌ها موجب ارتفا عملکرد کلی سازه خواهد شد. امروزه تمایل به ساخت سازه‌های نامنظم روبه افزایش است و وجود نامنظمی در سازه همواره یکی از مشکلات پیش روی مهندسین بوده است. در این تحقیق اثر محصورشدگی بر عملکرد لرزه­ای (خسارت و ضریب رفتار) قاب‌های خمشی بتن مسلح دارای نامنظمی در ارتفاع بررسی شده است. بدین منظور، تعداد 31 قاب نامنظم در ارتفاع در 4 گروه 3، 6، 9 و 12 طبقه، دسته‌بندی شده و به وسیله‌ی تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش­آور) یک بار در حالت محصورشده و بار دیگر در حالت محصور نشده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که محصور­شدگی می‌تواند سبب بهبود عملکرد لرزه‌ای و کاهش میزان خسارت وارد بر سازه گردد. مقایسه ضرایب رفتار به دست آمده در این تحقیق و ضریب رفتار پیشنهادی آئین‌نامه 2800 نشان می‌دهد که ضریب رفتار پیشنهادی آئین‌نامه در سازه‌های کوتاه مرتبه، تقریباً منطقی و محافظه کارانه می‌باشد اما با افزایش ارتفاع سازه ضریب رفتار پیشنهادی آیین‌نامه 2800، تأمین نشده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1401/6/12 | پذیرش: 1401/12/13 | انتشار: 1402/7/10