دوره 23، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 205-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadi R, Azizi K. Numerical Modeling of Contamination Transport Equation in Porous Media for Transient Flow Regime by Finite Volume Method. MCEJ 2023; 23 (2) :193-205
اسدی رزا، عزیزی کوثر. مدلسازی عددی انتقال آلودگی در محیط متخلخل در حالت جریان ناپایدار با استفاده از روش حجم محدود. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (2) :193-205

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، asadi@kntu.ac.ir
2- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
آب زیرزمینی یک منبع آب شیرین حائز اهمیت است، که در مقایسه با آب سطحی کمتر مستعد آلودگی بوده و دسترسی به این منبع با ارزش، مقرون به صرفه می­ باشد. این مسائل باعث می­شود آب زیرزمینی به عنوان یک منبع کارآمد در کمبود آب سطحی مانند خشکسالی به ویژه در کشورهای خشک و نیمه خشک شناخته شود. در این تحقیق معادله انتقال آلودگی در آب زیرزمینی با استفاده از روش نوین حجم محدود  DDFV مدلسازی شده که با استفاده از این روش  غلظت آلودگی در مرکز و رئوس هر المان بدست می ­آید. مدل ارائه شده بر روی مش مثلثی ساختارنیافته اعمال شده است که برای مدلسازی مرزهای هندسی پیچیده مناسب می‌باشد. در حالت جریان ناپایدار، معادله جریان با معادله انتقال همبسته گردید و نتایج مدل عددی با نتایج مدل مادفلو صحت‌سنجی شد. در ادامه مدل هم بسته جریان و انتقال در محیط با غیرهمگنی بالا مورد استفاده قرار گرفته که نتایج نشان از پایداری مدل مورد نظر می ­دهد. همچنین با استفاده از مدل عددی مورد نظر نتایج معادلات جریان و انتقال آلودگی عاری از هر گونه نوسانات عددی می­ باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: آب
دریافت: 1401/6/7 | پذیرش: 1401/9/13 | انتشار: 1401/8/10