دوره 23، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 68-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi A, Torabbi A, Totonchi A, Safari D. Structural Behavior of the Precast Concrete Sandwich Panels with Truss-shaped Shear Connector Under Iateral Loads. MCEJ 2023; 23 (4) :53-68
احمدی الله داد، ترابی اشکان، توتونچی آرش، صفری داود. رفتار سازه‌ای پانل‌های ساندویچی بتنی پیش‌ساخته با اتصالات برشی خرپایی شکل تحت بارهای جانبی. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (4) :53-68

1- دانشجوی دکتری سازه، گروه مهندسی عمران، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت ، ایران.
2- استاد یار, گروه مهندسی عمران ، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی, مرودشت ، ایران.‌ ، Ashkan.torbi@miau.ac.ir
3- استادیار, گروه مهندسی عمران ، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی, مرودشت ، ایران
4- استادیار, گروه مهندسی عمران ، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی, شیراز ، ایران.
در­این مقاله رفتار سا­زه­ای پانل ­های ساندویچی بتنی پیش ­ساخته جهت امکان استفاده آنها به عنوان اجزاء دال در ساخت و سازهای صنعتی بصورت تجربی و عددی مطالعه شده است. این پانل­ها  متشکل از سه لایه می­ باشند، لایه­ ها عبارتند از: یک لایه بتن مسلح به عنوان لایه فوقانی، یک لایه ضخیم از بتن سبک به عنوان لایه میانی یا هسته و یک لایه بتن معمولی یا بتن سبک­ مسلح مقاوم در مقابل کشش به عنوان لایه تحتانی. این لایه­ ها توسط شبکه میلگرد با اتصالات برشی خرپایی شکل به یکدیگر متصل شده­اند. اهداف این تحقیق بررسی عملکرد مرکب و پارامترهای تاثیرگذار در باربری پانل ­های ساندویچی بتنی برای کاربرد در سازه­ها در راستای سبک­­ سازی و صنعتی کردن ساخت و ساز می­باشد. برای این منظور، ابتدا نمونه ­های آزمایشگاهی تحت آزمایش خمش قرار گرفت.
 سپس مطالعه تحلیلی مدل المان محدود پانل ­های ساندویچی با مشخصات و خصوصیات مکانیکی مشابه آزمایش تجربی با نرم افزار ABAQUS­انجام شده است. نتایج نشان داد؛ پانل ­های ساندویچی با دو لایه بتن نسبت به پانل­ های ساندویچی با سه لایه بتن، دارای ­ظرفیت باربری و سختی کمتر ­می­باشند، همچنین­ وقتی که پانل ­های ساندویچی پیش ­ساخته به عنوان دال یک­­طرفه رفتار می­ کنند، قراردادن اتصالات برشی موازی محورx­(بعد بزرگتر)­ برای همبستگی دو لایه بتنی به منظور عمل کردن آنها به عنوان یک واحد کافی است. نتایج مطالعات آزمایشگاهی و مدل المان محدود مقایسه شد و درجه قابل توجهی از دقت بدست آمد. بنابراین دال ساندویچی بتنی پیش ­ساخته می­تواند بعنوان جایگزین مناسب برای سیستم دال بتنی معمولی در ساختمان باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1401/5/7 | پذیرش: 1401/9/27 | انتشار: 1402/5/10