دوره 23، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 40-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mashhadi J, Hajizadeh A, Rostami S. An Incremental-iterative Method of Static nonlinear Analysis to Trace the Equilibrium Path of Shallow Space Dome Structures. MCEJ 2023; 23 (3) :27-40
مشهدی جواد، حاجی زاده علیرضا، رستمی سبحان. توسعه یک روش تحلیل غیرخطی نموی-تکراری جهت پیمایش مسیر ایستایی گنبدهای فضاکار کم عمق. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (3) :27-40

1- عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران ،ایران
2- عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه فنی و حرفه ای،تهران، ایران
3- عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران ،ایران ، s-rostami@tvu.ac.ir
دراین مقاله یک روش جدید نموی- تکراری برای تحلیل سازه­های خرپایی، شامل هر دو رفتار غیرخطی هندسی و مصالح پیشنهاد شده است. معادلات تعادل غیرخطی با استفاده از یک روش نموی- تکراری بر مبنای روند کنترل جابجایی حل می­شوند. مبنای روند غیرخطی هندسی بر اساس فرمول­بندی هم چرخشی و غیرخطی مصالح براساس ردیابی رابطه تنشکرنش داده شده برای رفتار پس­کمانشی عضو خرپایی می­باشد. در این روش فرض شده که اندازه بردار نمو جابجایی به اندازه بردار جابجایی کل در شروع هر نمو بار مقداری ثابت است. بر اساس این ایده و تفکر، معادلات مربوطه نوشته شده است و فرمول­بندی جدید استخراج گردیده است. روش پیشنهاد شده قادر است نقاط حدی شامل فروجهش و پس­جهش را نیز به خوبی عبور دهد. برای روش پیشنهاد شده مثال­های متعددی در نظر گرفته شده و با حل آنها کارایی الگوریتم پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهد که روش توسعه داده شده در این مقاله منحنی تعادل را به خوبی روش طول کمان اصلاح شده با اختلاف اندک ردیابی می­کند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1401/3/4 | پذیرش: 1401/10/25 | انتشار: 1402/5/10