دوره 13، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alavinia M, Nasiri Saleh F. Evaluation of Applicability of HSPF Model to Estimate Runoff and Sediment in Abaru Watershed in Hamedan Province . MCEJ 2013; 13 (4) :61-70
علوی‌نیا مرتضی، نصیری صالح فرزین. ارزیابی کارایی مدل HSPF در شبیه‌‌سازی متوسط ماهانه دبی جریان و تولید رسوب در حوضه‌ی آبریز اَبرو واقع در استان همدان. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (4) :61-70

1- دانشگاه تربیت مدرس
 امروزه استفاده از مدل های هیدرولوژیکی به منظور درک بهتر فرایندهای هیدرولوژیکی در حوضه های آبریز بسیار گسترش یافته و تحقیقات بسیاری در این خصوص گزارش شده است. مدل هیدرولوژیکیHSPF با پارامترهای یکپارچه، قطعی و بر پایه ی فیزیکی برای شبیه سازی پیوسته ی فرایندهای هیدرولوژیکی در حوضه های آبریز و شبکه ی رودخانه ها طراحی شده است. این مدل که به اطلاعات هواشناسی با گام زمانی ساعتی نیاز دارد، تا کنون در بسیاری از نقاط جهان استفاده شده است. این تحقیق به منظور ارزیابی مدل HSPF به عنوان مدلی با مبنای فیزیکی و پارامترهای یکپارچه و قطعی، در شبیه سازی دبی جریان و تولید رسوب در حوضه ی آبریز اَبرو، با مساحتی حدود 4142 هکتار در استان همدان، انجام شده است. از داده های رواناب و رسوب اندازه گیری شده در ایستگاه هیدرومتری واقع در خروجی این حوضه در سال های 1996-1997 برای کالیبراسیون مدل و از داده های سال های 1998-1999 برای اعتبار سنجی آن استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که در حوضه ی آبریز اَبرو، مدل HSPF بر خلاف شبیه سازی تولید رسوب، دبی جریان را با دقت بالاتری شبیه سازی می­کند.
موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1392/9/30 | پذیرش: 1392/9/1 | انتشار: 1392/9/30