دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 106-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kholoosi M M, Raeesi Estabragh A, Abdollahi J. Effect of Cement on Geotechnical Properties of Hydrocarbon-Contaminated clay soil. MCEJ 2017; 17 (2) :93-106
خلوصی محمد مهدی، رئیسی استبرق علی، عبدالهی جمال. بررسی تغییرات خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک رسی آلوده به ماده هیدروکربنی با افزودن سیمان. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (2) :93-106

1- دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی-دانشگاه تهران
2- دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
3- مربی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
در این پژوهش، رفتار یک خاک رسی آلوده به ماده هیدروکربنی آنتراسن و امکان بهسازی آن جهت بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی، با افزودن سیمان، مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، نمونه‌های خاک طبیعی، خاک آلوده به آنتراسن، خاک-سیمان و خاک آلوده اختلاط یافته با سیمان در مقادیر (5، 10، 15و 20 درصد) سیمان تهیه شدند و بر روی آنها آزمایش مقاومت فشاری محصور نشده (USC) و حدود اتربرگ انجام شد. جهت انجام آزمایش مقاومت، از روش تراکم استاتیکی اقدام به ساخت نمونه‌ها شد و آزمایش روی نمونه‌های حاوی سیمان در زمان عمل‌آوری (3، 7، 14 و 28 روزه) صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که افرودن آنتراسن، سبب افزایش حدود اتربرگ در خاک آلوده نسبت به خاک طبیعی می‌گردد. افزودن سیمان به خاک طبیعی و خاک آلوده به طور کلی حدود اتربرگ در نمونه-ها را کاهش می‌دهد. همچنین نتایج نشان داد آلودگی خاک به آنتراسن، کاهش مقاومت خاک آلوده نسبت به خاک طبیعی را در پی دارد. با افزودن سیمان به خاک آلوده، مقاومت آن افزایش می‌یابد؛ این افزایش مقاومت تابعی از درصد سیمان بکار رفته و زمان عمل‌آوری است. از طرف دیگر نتایج بدست آمده از مدول الاستیسیته خاک حاکی از افزایش شکنندگی خاک آلوده اختلاط یافته با سیمان است که با افزایش درصد سیمان بکار رفته و یا زمان عمل‌آوری، این شکنندگی بیشتر می‌گردد.

دریافت: 1394/8/24 | پذیرش: 1395/4/22 | انتشار: 1396/4/1