دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 201-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheikh Abolhasani A, Vaghefi M, Fiouz A R. Experimental study of the effect of waterproof materials on the concrete strength and steel, polypropylene and glass fibers concrete. MCEJ 2017; 17 (2) :193-201
شیخ ابوالحسنی علی، واقفی محمد، فیوض علیرضا. مطالعه آزمایشگاهی تاثیر مواد آب بند کننده رایج بر مقاومت بتن و بتن الیافی فولادی، پلی پروپیلن و شیشه ای. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (2) :193-201

1- پردیس دانشگاه خلیج فارس
2- دانشگاه خلیج
3- دانشگاه خلیج فارس
در این تحقیق به بررسی آزمایشگاهی تأثیر مواد آب بند کننده بر مقاومت بتن و بتن الیافی پرداخته شده است. بدین منظور برای بتن بدون الیاف و نیز بتن الیافی با الیاف فولادی، پلی پروپیلین و شیشه، پارامتر های مقاومتی فشاری و خمشی با اضافه نمودن مواد آب بند رایج با درصدهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشات مقاومت فشاری و خمشی در سنین 7، 28 و90 روزه بر روی آزمونه های منشوری انجام گرفته است. آزمایشات در 34 طرح اختلاط به تعداد 408 نمونه و با تکرار صورت گرفت. در ساخت بتن الیافی از ترکیب مواد آب بند کننده شامل ماده آب بند کننده پودری با خاصیت اسیدی خنثی و مایع با خصوصیت قلیایی و الیاف شامل فولادی، پلی پروپیلن و شیشه ای استفاده شده است. نتایج آزمایشات بیانگر این است که حضور مواد آب بند کننده ی با خاصیت اسیدی خنثی در بتن بدون الیاف باعث افزایش مقاومت فشاری و خمشی بتن می گردد. همچنین از مهمترین نتایج این تحقیق این است که افزودن 1 درصد ماده آب بند کننده bc40 (با خاصیت اسیدی خنثی) به بتن الیافی شکل گرفته با 2 درصد الیاف فولادی باعث افزایش 27% مقاومت فشاری نسبت به نمونه شاهد با الیافی فولادی و بدون ماده آب بند در مقاومت 90 روزه شده است در حالیکه در مقاومت خمشی این ترکیب تغییر محسوسی ملاحظه نگردیده است. بحث و تجزیه و تحلیل پیرامون نتایج در حالات مختلف از دیگر نکات مطرح شده در این مقاله می باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1394/10/27 | پذیرش: 1395/10/18 | انتشار: 1396/4/1