دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bolouri Bazaz J, Jalilian Mashhoud H. Bearing Capacity of Foundations Reinforced with Micropiles. MCEJ 2016; 16 (2) :53-65
بلوری بزاز جعفر، جلیلیان مشهود حدیث. ظرفیت باربری پی های مسلح شده با ریزشمع. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :53-65

1- مشهد میدان آزادی دانشگاه فردوسی مشهد گروه عمران صندوق پستی 1111-91775
2- دانشگه تربیت مدرس
ریزشمع، یک شمع جایگزینی حفاری و تزریق‌شده با قطر کمتر از 300 میلی‌متر است که عموماً مسلح بوده و برای اجرای آن ابتدا چاه شمع حفاری شده و مسلح‌کننده در داخل آن قرار می‌گیرد و سپس ملات به داخل چاه تزریق می‌شود. از این تکنولوژی برای بهبود ظرفیت باربری پی‌های موجود نیز استفاده می شود. تحقیق حاضر به بررسی میزان تاثیر ریزشمع در بهبود ظرفیت باربری پی تحت اثر بارگذاری استاتیکی قائم می‌پردازد. تعدادی آزمایش بارگذاری بر روی مدل آزمایشگاهی کوچک‌مقیاس از پی مسلح شده با ریزشمع که بر روی ماسه شل قرار گرفته انجام گردید. برای مسلح نمودن پی صلب دایره‌ای با قطر 10 سانتی‌متر، از ریزشمع‌های فولادی آج‌دار به قطر 6 میلی‌متر و طول 20 سانتی‌متر استفاده شد. با تغییر زاویه نصب و تعداد ریزشمع‌ها، تاثیر نحوه چیدمان ریزشمع‌ها بر رفتار ژئوتکنیکی پی مطالعه شد. برای سنجش کمّی میزان افزایش ظرفیت باربری پی مسلح شده با ریزشمع، ضریب شبکه‌ای(R) تعریف می‌شود که عبارتست از نسبت ظرفیت باربری پی مسلح شده با ریزشمع به مجموع ظرفیت باربری پی و ریزشمع‌ها به صورت مجزا. نتایج آزمایش-ها نشان می‌دهد که مقدار ضریب شبکه‌ای با افزایش تعداد ریزشمع‌ها بالا می‌رود. همچنین در صورت کاربرد 6 یا 8 ریزشمع، با افزایش زاویه نصب ریزشمع نسبت به امتداد قائم، از مقدار R کاسته می‌شود. در حالت استفاده از تعداد زیادی ریزشمع‌های دارای زاویه نصب کوچک ، ظرفیت باربری به مقدار قابل توجهی افزایش می‌یابد. مقدار ضریب شبکه‌ای در صورت کاربرد 8 ریزشمع با زاویه نصب 15 درجه، برابر 997/1 می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1393/7/6 | پذیرش: 1395/3/31 | انتشار: 1395/4/1