دوره 23، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 118-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Labibi H, Gerami M, Hosseini M. Proposing an Energy Absorber Component with Axial Behavior to Improve the Seismic Performance of Diagonal Braced Structures. MCEJ 2023; 23 (1) :105-118
لبیبی حسین، گرامی محسن، حسینی محمود. پیشنهاد قطعه جاذب انرژی با رفتار محوری برای بهبود عملکرد لرزهای سازههای مهاربندی شده با مهاربند قطر. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (1) :105-118

1- دانشجوی دکتری مهندسی زلزله، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران ، mgerami@semnan.ac.ir
3- دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران
تجربیات به دست آمده از عملکرد سازه­های مهاربندی شده با مهاربندهای همگرا طی سالیان گذشته محققان را بر آن داشت تا با ایجاد تغییراتی در اعضای مهاربندی به بهبود رفتار لرزه­ای آنها کمک نمایند؛ نصب و استفاده از اعضای جاذب انرژی یک از این راهکارها بوده است که با توجه به تاثیر قابل توجهی که در پاسخ لرزه­ای سازه­ها ایجاد نموده همواره مورد توجه محققین گرفته است. لکن با بررسی تاریخچه تحقیقات انجام شده و با توجه به انعطاف پذیری قابلیت طراحی میراگرها به نظر می­رسد می­توان به طرح­های کارا تری نیز در این زمینه دست یافت. در این مقاله سعی شده است تا ضمن انجام تحلیل­های حساسیت بر روی پارامترهای موثر هندسی میراگرهای تسلیمی فولادی با ورق­های موازی، نوعی میراگر تسلیمی جدید با عملکرد دو مرحله­ای سخت شونده طراحی و ارائه شود. در ادامه با مقایسه نتایج به دست آمده از تحلیل­های تاریخچه زمانی غیرخطی بر روی قاب در نظر گرفته شده، میزان تاثیر این میراگر در بهبود رفتار لرزه­ای قاب­ سه طبقه بررسی شده است. نتایج به دست آمده نشان داد تغییر برخی پارامترهای هندسی تاثیر زیادی در شکل پذیری، تحمل نیرو و میزان جذب انرژی میراگر دارد؛ در عوض تغییر برخی پارامترهای دیگر تاثیر چندانی بر روی مولفه­های ذکر شده نخواهد داشت؛ همچنین مقایسه پاسخ­های لرزه­ای نشان داد، استفاده از میراگر پیشنهادی ضمن جلوگیری از کمانش مهاربندها در محدوده­ی تغییر شکلی تعریف شده، می­تواند کاهش قابل توجهی بر روی پاسخ­های لرزه­ای قاب مورد نظر داشته باشد.
متن کامل [PDF 1956 kb]   (279 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1400/6/10 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/8/10