دوره 21، شماره 6 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 179-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

MOMENI K, sahavi S A A. An overview of the properties and characteristics of geopolymer concrete with different base materials. MCEJ 2021; 21 (6) :169-179
مومنی کمیل، صحاوی سید امیر علی، نقدی کامیاب. نگاه مروری بر خواص و ویژگی های بتن ژئوپلیمری با مواد پایه مختلف. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (6) :169-179

1- استادیار، گروه مهندسی عمران دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران ، kmomeni@tvu.ac.ir
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت
3- دانشگاه گیلان
امروزه بتن به عنوان پرمصرف ترین و رایج ترین مصالح ساختمانی، در توسعه زیرساختهای عمرانی و اقتصادی به کار می رود. بتن از سیمان پرتلند معمولی حاصل می شود و با توجه به میزان مصرف بالای بتن و نیاز روزافزون به تولید سیمان، تحقیقات نشان می دهد که در آینده میزان تقاضای بتن سیمانی افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر تولید سیمان مستلزم مصرف منابع طبیعی از قبیل برق و سوخت فسیلی و همچنین رهاسازی حدود 7 درصد از گاز CO2 به محیط است  و فرآیند تولید آن بعد از فولاد و آلومینیوم بیشترین مصرف انرژی را دارد، به همین دلیل ارائه محصولات جایگزین جهت حرکت در مسیر توسعه پایدار، اصلی ضروری به شمار می آید. در استراتژی های میان مدت و بلند مدت کاهش گرمایش جهانی ناشی از صنعت سیمان، توسعه تکنولوژی های به صرفه به لحاظ مصرف انرژی و کاهش دهنده انتشار  CO2و توسعه آنها در بازار بسیار کلیدی خواهد بود. قابلیت های سیمان ژئوپلیمری در زمینه ذخیره سازی انرژی و کاهش انتشار  CO2در مقایسه با سیمان پرتلند بسیار قابل توجه می باشد بگونه ای که این تکنولوژی ضمن اینکه عملکردهای قابل مقایسه ای را با مواد سیمانی تجاری فراهم می آورد می تواند انتشار CO2 ناشی از صنعت سیمان را به اندازه80% کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: سرباره، خاکستر بادی
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه