دوره 22، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 161-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

Homaei F, Bahramjerdi M. Artificial earthquakes in seismic demand estimation of SDOF systems: From evaluation to the correction of the proposed equations in the seismic codes. MCEJ 2022; 22 (2) :145-161
همائی فرشاد، بهرامجردی محسن. کاربرد شتابنگاشت‌های مصنوعی در براورد تقاضای لرزه‌ای سیستم‌های یک درجه آزاد: از ارزیابی تا تصحیح روابط پیشنهادی آیین نامه‌های لرزه‌ای. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (2) :145-161

1- گروه مهندسی زلزله و ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ، f.homaei@kgut.ac.ir
2- گروه مهندسی زلزله و ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
در این مقاله، به بررسی کاربرد شتابنگاشت‌های مصنوعی در براورد تقاضا در سیستم‌های تک درجه آزاد و ارزیابی دقت روابط تجربی ارائه ‌شده در استاندارد 2800 ایران – ویرایش چهارم و نشریه 360، به‌منظور تخمین حداکثر تقاضا در سازه، پرداخته‌شده است. در این راستا، سیستم‌های یک درجه آزاد با رفتار غیر خطی الاستیک – پلاستیک مطلق و با زمان تناوب 1/0 تا 0/2 ثانیه و ضریب کاهش مقاومت بین 2 تا 8، به عنوان سیستم سازه‌ای در نظر گرفته می‌شوند. سیستم‌های یک درجه آزاد تحت شتاب‌نگاشت‌های مصنوعی که براساس توابع پوش مختلفی نظیر؛ مرکب، نمایی و ساراگونی-هارت تولیدشده، مورد تحلیل تاریخچه زمانی قرار می‌گیرند و نتایج حاصل از انجام تحلیل تاریخچه زمانی با روابط تخمینی ارائه‌شده در استاندارد 2800 ایران - ویرایش چهارم و نشریه 360، مقایسه می‌شوند. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، مشاهده می‌شود که روابط  هر دو آیین‌نامه در Rμ=2 به‌درستی عمل نموده ولی برای Rμ های بالاتر دست پایین عمل می‌کند و دارای دقت کمتری می‌باشد. به همین منظور در ادامه مقاله روشی برای اصلاح روابط آیین نامه جهت برآورد بهتر سطح تقاضا لرزه‌ای سازه ارائه گردیده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/3/10