دوره 21، شماره 5 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 183-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahadori H R, Hedayat A A, Karbakhsh A. Effects of Seashell and Lumashell limestone powder on concrete thermal resistance. MCEJ 2021; 21 (5) :173-183
بهادری حمید رضا، هدایت امیر احمد، کاربخش علی. بررسی تأثیراستفاده از پودر صدف دریایی و کوهی بر مقاومت حرارتی و ساییدگی بتن. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (5) :173-183

1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سیرجان، سیرجان، ایران
2- دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران ، amirahmad1356@yahoo.com
3- استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سیرجان، سیرجان، ایران
از گذشته های دور، بتن را دارای خواص ضد حریق می دانستند. به همین سبب بیشترین نگرانی از سازه های بتنی در زمان آتش سوزی مربوط به آرماتورها و جاری نشدن آنها بوده است. اما با توسعه تکنولوژی بتن، نگاه ها به بهبود خواص مکانیکی بتن برای افزایش مقاومت آن در برابر حریق نیز معطوف شد. کاربرد پوزولانها و افزودنیها در بتن برای دستیابی به بتن های با مقاومت بالا و با دوام، چند سال است که در صنعت بتن جا باز نموده است. در این تحقیق نقش پودر صدف دریایی و کوهی و تأثیر آن بر خواص مکانیکی و پایایی بتن و رسیدن به درصد بهینه استفاده از پودر صدف جهت کسب مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و دوام مناسب مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور در این تحقیق تستهای آزمایشگاهی که شامل بررسی اسلامپ ، درصد جذب آب و تست مقاومت فشاری نمونه تحت حرارت بر روی نمونه هایی با 2.5، 5، 10، 15 و 20 درصد وزنی پودر صدف جایگزین سیمان در شرایط سنی7، 14 و28 روزه صورت پذیرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر میرسد که بدون توجه به نوع پودر صدف، استفاده از 5% پودر صدف میتواند منجر به حصول مقاومت فشاری بالاتری در برابر حرارت شود و همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که درصد بهینه استفاده از پودر صدف دریایی و کوهی به جای سیمان پرتلند میتواند در نهایت منجر به حصول یک بتن مناسب از نظر احترام به محیط زیست شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/12/10 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/8/10