دوره 22، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 81-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ostad D, Shafaei J. Analytical study of the effect of different parameters on the seismic performance of masonry infill with opening in RC frames with seismic and non-seismic detailing. MCEJ 2022; 22 (1) :67-81
استاد دلارام، شفائی جلیل. بررسی تحلیلی اثر پارامترهای مختلف بر عملکرد لرزه‌ای میان‌قاب‌های مصالح بنایی دارای بازشو در قاب‌های بتن مسلح با جزئیات لرزه‌ای و غیر‌لرزه‌ای. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (1) :67-81

1- دانشجوی دکتری ، دانشگاه صنعتی شاهرود
2- استادیار عمران-سازه، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران ، js.shafaei@gmail.com
 قابهای دارای میان‌قاب مصالح بنایی رایج‌ترین نوع سازه‌ای است که برای ساخت سازه‌های چند طبقه در کشورهای در حال توسعه استفاده می‌شود. میان‌قاب‌های مصالح بنایی عمدتاً برای افزایش سختی و استحکام اولیه ساختمان‌های بتن مسلح مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی قرار گرفتن بازشوهای درب و پنجره در میان‌قاب مصالح بنایی سازها اجتناب نا‌پذیر خواهد بود. در مطالعه حاضر، با مدل‌سازی عددی به روش اجزای محدود غیر خطی اثر وجود میان‌قاب‌های مصالح بنایی دارای بازشو‌های مختلف درب و پنجره بر رفتار داخل صفحه قاب‌های بتنی با جزئیات لرزه‌ای و غیر لرزه‌ای در سطوح مختلف بار محوری و ضخامت‌های مختلف میان‌قاب، در عملکرد لرزه‌ای قاب‌های بتنی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور ابتدا مدل‌های پیشنهادی با استفاده از نتایج آزمایشگاهی در نرم‌افزار اجزای محدود ABAQUS اعتبار سنجی می‌شود. نتایج حاصل از تحلیل‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که افزایش بار محوری باعث افزایش مقاومت نهایی، سختی مؤثر و کاهش شکل‌پذیری در نمونه‌های دارای میان‌قاب مصالح بنایی با بازشو مختلف درب و پنجره و قاب‌ بتن مسلح با مشخصات لرزه‌ای می‌شود. افزایش ضخامت میان‌قاب بنایی باعث افزایش مقاومت نهایی و سختی مؤثر در نمونهها با  جزئیات لرزه‌ای و غیر لرزه‌ای ‌گردید. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که حالت‌های مختلف قرارگیری بازشوها در نحوه رفتار قابها اثرات قابل توجهی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/11/20 | پذیرش: 1400/8/7 | انتشار: 1401/11/10