دوره 22، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 56-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourmolaabasi A, Zafarani M M, birzhandi M S. Seismic Response, Progressive Collapse Capacity of Irregular Buildings equipped with TADAS Damper. MCEJ 2022; 22 (2) :43-56
پورملاعباسی علی، زعفرانی محمد مهدی، بیرژندی محمد صادق. پاسخ لرزه‌ای و خرابی پیشرونده سازه‌های قاب خمشی فولادی نامنظم در پلان مجهز به میراگرهای تسلیم شونده TADAS. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (2) :43-56

1- گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
2- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان ، mm.zafarani@khuisf.ac.ir
3- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
پژوهش­های گوناگونی در زمینه خرابی پیشرونده ناشی از بارگذاری غیرعادی نظیر انفجار صورت پذیرفته است و سیستم­های مقاوم متعددی در این زمینه مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بکارگیری میراگر تسلیم شونده فلزی Triangular Added Damping And Stiffness (TADAS) به منظور بالا بردن ظرفیت سازه­های نامنظم سه و نه طبقه نامنظم در برابر زلزله و خرابی پیشرونده خواهد بود. به این منظور با توجه به نیاز سازه از میراگر فلزیTADAS به جهت بهبود عملکرد لرزه­ای آن بهره گرفته شده است. سپس به منظور ارزیابی عملکرد این میراگر در بهبود ظرفیت سازه در برابر خرابی پیشرونده، سناریوهای مختلف بحرانی جهت حذف ستون انتخاب و ظرفیت سازه با استفاده از آنالیز تاریخچه زمانی غیرخطی توسط نرم افزار SAP2000 مورد ارزیابی قرار گرفته است. به منظور ارزیابی غیرخطی سازه، رفتار غیرخطی تیرها با استفاده از مفصل پلاستیک و به منظور در نظر گرفتن اندرکنش غیرخطی نیروی محوری و لنگر خمشی از مدل فایبر برای رفتار غیرخطی ستون­ها استفاده شده است. مدل­سازی میراگرها نیز با استفاده از المان لینک در نرم افزار و تخصیص دادن مدل غیرخطی WEN به آن انجام پذیرفته است. به منظور ارزیابی عملکرد لرزه­ای سیستم میراگر از تحریکات پالس­گونه بهره گرفته شده است. نتایج ارائه شده نشان دهنده موفقیت بالای 40 درصدی در کاهش جابجایی نسبی میان طبقه­ای می­باشد. افزایش حداقل 15 درصدی وحداکثر 100 درصدی ظرفیت سازه مجهز به میراگر تسلیم شونده در برابر خرابی پیشرونده از دیگر نتایج این تحقیق می‌باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1399/11/18 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/11/10