دوره 15، شماره 5 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

khajepour A, behbahani H. select preventive maintenance treatments using AHP. MCEJ 2015; 15 (5) :67-76
خواجه پور امیر، بهبهانی حمید. انتخاب روش های نگهداری پیشگیرانه به کمک روش AHP. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (5) :67-76

1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استاد دانشگاه علم و صنعت
به منظور نگهداری و مدیریت بهینه روسازی ها، لازم است علاوه بر روش های ترمیم و نگهداری موجود، روش های جدید نیز شناخته و به کار برده شوند. روش های نگهداری پیشگیرانه با هدف کاهش نرخ خرابی و بهبود سطح روسازی ها به کار می روند. این روش ها زمانی موثر می باشند که بر روی روسازی های مناسب از لحاظ سازه ای اجرا شوند، بنابراین انتخاب نوع روش نگهداری پیشگیرانه بهینه مشکل می باشد. علاوه بر این، فاکتورهای موثر زیاد در انتخاب روش نگهداری پیشگیرانه مناسب، براین مشکلات می افزاید. شناخت این فاکتورها و این که هر روش نگهداری پیشگیرانه چه تاثیری روی این فاکتورها دارد کمک زیادی به مدیران در انتخاب مناسب ترین روش نگهداری پیشگیرانه می کند. دراین مقاله، پس از شناسایی این فاکتورها، به ارائه مدل هایی جهت انتخاب روش نگهداری پیشگیرانه مناسب پرداخته شده است. با توجه به محدودیت هایی که در زمینه تجهیزات اندازه گیری بعضی از این پارامترها در کشور با آن مواجه هستیم، روش هایی برای محاسبه ساده این پارامترها ارائه شده است. در نهایت میزان اهمیت هریک از این فاکتورها با انجام فرآیند تحلیل سلسله مراتبی بر روی نظرکارشناسان تعیین و مدل هایی برای انتخاب مناسب¬ترین روش نگهداری پیشگیرانه داده شده است.

دریافت: 1390/3/28 | پذیرش: 1394/6/1 | انتشار: 1394/8/17