دوره 12، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 49-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Olyaei M, Yasrebi S, Emami M. Seismic Behavior of Soldier Pile Support Systems for Deep Excavations in Coarse Grain Alluvium. MCEJ 2012; 12 (4) :37-49
علیایی محمد، یثربی سید شهاب‌الدین، امامی محمد. روشی برای بررسی رفتار لرزه‌ای دیواره‌های حفاظت‌شده گودبرداری‌های عمیق با سیستم دیوار برلنی1 در آبرفت درشت‌دانه. مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (4) :37-49

1- دانشگاه تربیت مدرس
 دیوارهای برلنی مهارشده با میل مهار­های جانبی در پروژه­های زیادی مورد استفاده شده و به عنوان گزینه مناسبی در پایدارسازی دیواره­های گودبرداری های عمیق مطرح شده است. با این وجود، بیشتر پژوهش های انجام شده مربوط به حالت استاتیکی است که تغییر مکان و گسیختگی دیوار در اثر افزایش ارتفاع آن را بررسی کرده است؛ اما رفتار لرزه­ای این نوع دیوارها به ندرت بررسی شده است. با توجه به افزایش استفاده از سیستم های دیوار برلنی در مناطق لرزه­خیز، بررسی رفتار لرزه­ای این سازه ها اهمیت می­یابد. در این پژوهش، به روشی برای بررسی رفتار لرزه­ای دیوارهای برلنی در بخشی از آبرفت درشت­دانه تهران پرداخته شده است. با توجه به آن که بررسی پایداری لرزه­ای شیروانی­های خاکی نشان دهنده آن بوده است که روش شبه استاتیکی، رویکردی مناسب و ساده برای معادل­سازی تحلیل­های دینامیکی است؛ در این پژوهش سعی شده است برای دیوارهای برلنی، روشی مشابه برای معادل سازی رفتار دینامیکی با در نظر گرفتن یک ضریب شبه استاتیکی برابر پیشنهاد شود. بنابراین سطوح گسیختگی محتمل در تحلیل های دینامیکی و شبه استاتیکی با هم مقایسه شده و با در نظر گرفتن نیروهای وارد بر میل­مهار­ها (مهم ترین عامل پایداری گوه گسیختگی محتمل) به عنوان پایه ی مقایسه، ضریب شتاب افقی معادل زلزله برای مدل ارائه شده است.

دریافت: 1390/2/25 | پذیرش: 1390/12/25 | انتشار: 1392/1/14