دوره 21، شماره 5 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 55-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Beiraghi H. Performance based Evaluation of the BRB outrigger in reinforced concrete cores under near-field event. MCEJ 2021; 21 (5) :41-55
بیرقی حمید. ارزیابی مبتنی بر عملکرد برای هسته های بتن مسلح با ترازهای مختلف یک مهار بازویی کمانش تاب تحت نگاشت حوزه نزدیک و دور. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (5) :41-55

دانشگاه دامغان ، h_beiraghi@yahoo.com
از جمله مزایای ساختمان های بلند با هسته بتن مسلح می توان به هزینه  ساخت کمتر، سرعت احداث بیشتر و امکان  ایجاد معماری داخلی با فضای باز وسیع تر در مقایسه با سایر سیستمهای سازه ای بلند مرتبه اشاره کرد. با افزایش ارتفاع ساختمان، کنترل جابجایی جانبی این سازه ها در برابر بارهای لرزه ای با چالش روبرو میشود. بکارگیری مهار بازویی در سازه دارای هسته از راهکارهای مورد استقبال است.در این مقاله ابتدا سازه های بلند دارای هسته بتن مسلح با و بدون مهار بازویی تحلیل و طراحی می شود. مهار بازویی دارای مهاربندهای از نوع کمانش تاب بوده و اثر موقعیت آن در چند تراز مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. در ادامه، مدلسازی هسته به کمک المانهای فیبری با رفتار غیر خطی برای دیوار و مهار بازویی انجام میشود و تحت اثر شتاب نگاشت های نزدیک گسل دارای پالس سرعت و دور از گسل قرار می گیرند و رفتار سازه شامل نمودارهای جابجایی نسبی بین طبقه ای، جابجایی جانبی، لنگر و برش بررسی می شود. نتایج نشان میدهد کمترین مقدار جابجایی جانبی نسبی بین طبقه ای مربوط به قرارگیری مهار بازویی در تراز 0.75 کل ارتفاع از تراز پایه است.
متن کامل [PDF 2015 kb]   (836 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/3/13 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1400/8/10