دوره 20، شماره 5 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri V, Mohammadjafari Sadeghi A, Afshin H. Investigating some mechanical properties of pervious concrete containing micro silica. MCEJ 2020; 20 (5) :25-36
باقری وحید، محمدجعفری صادقی علیرضا، افشین حسن. بررسی برخی مشخصات مکانیکی بتن متخلخل حاوی میکروسیلیس. مهندسی عمران مدرس. 1399; 20 (5) :25-36

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
2- استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران ، ar.m.jafari@gmail.com
3- دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
بتن متخلخل نوع خاصی از بتن، با تخلخل بالا و اغلب فاقد مصالح ریزدانه است که کاربرد اصلی آن در اجرای روسازی بوده و برای مدیریت رواناب‌ها استفاده می ­شود. در این مقاله مقاومت فشاری، نفوذپذیری و مقاومت در برابر ذوب و یخبندان بتن متخلخل حاوی میکرو سیلیس بررسی شده است. بدین منظور مقاومت فشاری طرح‌های اختلاط حاوی اندازه‌ها و مقادیر مختلف سنگدانه و نسبت‌های متفاوت آب به مواد سیمانی حاوی میکرو سیلیس بررسی شد. سپس آزمایش تعیین سرعت نفوذ، دبی و مقاومت در برابر ذوب و یخبندان بر روی طرح‌های منتخب انجام شد. طبق نتایج حاصل، نمونه­ های بتن­ متخلخل بدلیل داشتن سطوح نفوذپذیر، دوام بهتری نسبت به بتن معمولی داشتند. در آزمایش ذوب و یخبندان، نمونه بتن معمولی پس از 16 چرخه به طور کامل دچار شکست شد در حالی که نمونه­ های بتن متخلخل تا 23 چرخه هیچ ترکی از خود نشان ندادند. طرح اختلاط شماره 10 حاوی سنگدانه شن بادامی، مقاومت بهتری در برابر ذوب و یخبندان از خود نشان داد و کاهش وزن کمتری پس از 23 سیکل در مقایسه با سایر طرح­ ها مشاهده شد. طرح اختلاط شماره 9 حاوی میکروسیلیس به میزان 7 درصد وزنی سیمان با مقاومت فشاری 283 کیلوگرم بر سانتی‌مترمربع و قابلیت عبور آب با دبی 1/111 سی‌سی بر ثانیه برای استفاده در روسازی پارکینگ ­ها و پیاده روها مناسب می­ باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/2/8 | پذیرش: 1399/6/27 | انتشار: 1399/9/10