دوره 21، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 230-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri H, Ghassemieh M. Influence of the Fe-based shape memory alloys on concrete shear wall structures. MCEJ 2021; 21 (2) :217-230
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-41983-fa.html
نصیری حمیدرضا، قاسمیه مهدی. بررسی تاثیر آلیاژهای حافظه دار شکلی با پایه آهنی بر دیواربرشی بتنی با بازشوی متقارن. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (2) :217-230

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-41983-fa.html

1- دانشکده مهندسی عمران - گرایش سازه دانشگاه تهران
2- دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه تهران ، m.ghassemieh@ut.ac.ir
 امروزه استفاده از مصالح نوین به جهت بهبود ویژگی­های مثبت سازه از جمله توانایی برگشت­پذیری، شکل­پذیری، توانایی اتلاف انرژی و... در حال افزایش است. یکی از این مصالح آلیاژهای حافظه­دار شکلی هستند که می­توانند بر روی ویژگی­های سازه تاثیرات مثبت زیادی بگذارند. در این مطالعه سعی گردیده تا تاثیر آلیاژهای حافظه­دار شکلی بر بهبود ویژگی­های دیواربرشی با بازشو ارائه گردد. بدین منظور دیواربرشی با بازشوی متقارنی که توسط یکی از محققین در آزمایشگاه ساخته شده است، مدلسازی شده و پس از صحت­سنجی نتایج مدلسازی با نتایج آزمایشگاهی، تاثیر آلیاژهای حافظه­دار شکلی بر توانایی اتلاف انرژی، قابلیت برگشت­پذیری و شکل­پذیری سازه مورد مطالعه قرار داده شده است. نتایج حاصل از تحلیل چرخه­ای و تحلیل بارافزون، حاکی از افزایش قابلیت برگشت­پذیری و شکل­پذیری سازه و کاهش توانایی اتلاف انرژی آن در صورت استفاده از آلیاژ حافظه­دار شکلی است. میزان این تغییرات در رفتار سازه به شدت به محل استفاده از آلیاژ حافظه­دار شکلی در سازه بستگی دارد. طی بررسی­های انجام شده محل بهینه استفاده از این آلیاژها در سازه از نظر توانایی اتلاف انرژی،برگشت­پذیری و شکل­پذیری، تیرپیوند و از لحاظ کاهش هزینه­های مصرف آلیاژ حافظه­دار شکلی، جان دیوار است.

متن کامل [PDF 2087 kb]   (1468 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1399/1/23 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1400/3/1