دوره 22، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 174-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Modabber Saeid A, Lotfollahi Yaghin M A, Maleki A. Moment Redistribution in Continuous Concrete T-section Beams reinforced with GFRP Bars with FEM. MCEJ 2022; 22 (1) :161-174
مدبرسعید علی، لطف الهی یقین محمدعلی، ملکی احمد. بررسی پارامتری بازتوزیع لنگر در تیرهای سراسری بتنی T شکل مسلح شده با میلگردهای GFRP به روش اجزای محدود. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (1) :161-174

1- دانشجوی دکتری سازه، گروه مهندسی عمران، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
2- استاد، دانشکدۀ مهندسی عمران، دانشگاه تبریز ، lotfollahi@tabrizu.ac.ir
3- استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

بدلیل عملکرد بهتر در شرایط جوی شدید و خیلی شدید و خواص مناسب دیگری مانند: خنثی بودن در برابر میدانهای مغناطیسی، وزن کم و مقاومت بالا به نسبت فولاد، استفاده از آرماتورهای GFRP بعنوان یک جایگزین قابل قبول برای آرماتورهای فولادی معمولی در سازه­های بتنی مسلح، رشدی روز افزون دارد. در سالهای اخیر مطالعات گسترده­ای در مورد رفتار خمشی و برشی تیرهای بتنی مسلح شده با آرماتورهای GFRP انجام شده است. رفتار الاستیک خطی مصالح FRP تا لحظه شکست، مانع لحاظ کردن بازپخش لنگر در تیرهای یاد شده توسط آئین نامه­ های مختلف می­ شود. تاکنون محققین متعددی وجود بازپخش لنگر در تیرهای سراسری مسلح شده با آرماتور FRP با مقطع مستطیلی را مورد بررسی قرار داده ­اند، ولی تحقیقات زیادی روی تیرهای سراسری با مقطع T شکل انجام نشده است. مطالعۀ حاضر یک تحقیق عددی است که با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS انجام گردیده است. ابتدا صحت مدل سازی انجام شده در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی صورت گرفته و نتایج آن ارائه شده است، سپس با در نظر گرفتن متغیرهایی مانند: درصد آرماتور طولی، تعداد آرماتور طولی با درصد ثابت، نسبت خاموت، فاصلۀ خاموت با درصد ثابت و فاصلۀ خاموت با قطر ثابت، وجود بازپخش لنگر و تاثیر این متغیرها روی درصد آن در تیرهای سراسری بتنی مسلح شده با آرماتور GFRP، با مقطع T شکل مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهد که در تیرهای یاد شده، با لحاظ کردن چند نکته میتوان بازپخش لنگر را در تحلیل و طراحی لحاظ کرد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1399/12/27 | انتشار: 1401/11/10