دوره 21، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 29-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hanteh M, Rezaifar O, Gholhaki M. Damage Detection in Precast Full Panel Building Based on Experimental Results and Continuous Wavelet Analysis Analytical Method. MCEJ 2021; 21 (1) :13-29
حنطه مجتبی، رضایی فر امید، قلهکی مجید. تشخیص خرابی در ساختمان پیش ساخته پانلی کامل بر مبنای نتایج آزمایشگاهی و روش تحلیلی آنالیز موجک پیوسته. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (1) :13-29

1- دانشجوی دکتری مهندسی سازه، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- دانشگاه سمنان، سمنان، ایران ، orezayfar@semnan.ac.ir
3- دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
در این پژوهش به بررسی ارتعاشات آزاد یک ساختمان چهار طبقه با شرایط مرزی مشخص و پایش سلامت ساختمان بر مبنای نتایج آزمایشگاهی و به کمک روش تحلیلی آنالیز موجک پیوسته پرداخته و آسیب­هایی که ممکن است در این سازه­ها رخ دهند، مورد ارزیابی و تحلیل واقع شده­است. مدل­سازی ساختمان در نرم افزار اجزا محدود و با استفاده از مدل ساندویچی صورت پذیرفته است. در این ساختمان چهار طبقه، از ساندویچ پانلی با هشت لایه از جنس(پلی استایرن، بتن، فولاد، بتن) به­صورت متقارن استفاده و چهارده فرکانس طبیعی این سازه ساندویچی با مدل آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته و شکل مودهای اصلی این ساختمان که در بررسی پایش سلامت این سازه تاثیر دارد، بدست آمده است. خطای کمتر از 2.5 درصد مطابقت مناسب بین نتایج دو مدل را آشکار می­نماید. با توجه به نتایج آزمایشگاهی، موقعیت خرابی به کمک تابع coif5 با پارامتر مقیاس 8 نسبت به بقیه توابع موجک با موفقیت شناسایی شده و اغتشاش بیشتری از ضرایب را در محل وقوع خرابی نشان می­دهد؛ بطوریکه ماکزیمم‌ها و مینیمم‌های نسبی پرش در ضرایب موجک، در محل وقوع خرابی‌ها اتفاق افتاده است و با در نظر گرفتن ماکزیمم یا مینیمم ضرایب موجک تولید شده در محل وقوع خرابی‌ها به عنوان مرکز خرابی، می‌توان مرکز خرابی‌ها را با خطای کمتر از %8 شناسایی نمود. همچنین اثر مودهای بالاتر در نمایش شدت خرابی محسوس­تر می­باشد بطوریکه در مود پیچشی سازه، ماکزیمم ضرایب موجک بزرگ­تر و شدت خرابی بیشتر نمایان شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/12/25 | پذیرش: 1399/10/25 | انتشار: 1400/1/1