دوره 21، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 19-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi M, ghshafabakhsh G, Hasasni A. Evaluation of mechanichal and fracture properties of single and two lifts concrete pavements. MCEJ 2021; 21 (2) :7-19
احمدی محسن، شفابخش غلامعلی، حسنی ابوالفضل. بررسی خواص مکانیکی و شکست روسازی های بتنی تک لایه و دولایه. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (2) :7-19

1- دانشجوی دکتری راه وترابری ، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان
2- استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان ، ghshafabakhsh@semnan.ac.ir
3- استاد دانشکده دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس
بمنظور گسترش روسازی های بتن غلتکی در راه ها با سرعت زیاد، اجرای یک لایه نازک از بتن با مقاومت لغزشی بالا بر روی بتن غلتکی و بلافاصله پس از اجرای آن پیشنهاد می­شود. در پژوهش حاضر به بررسی خواص مکانیکی و شکست اینگونه از روسازی­های بتنی دو لایه­ای پرداخته شده و با روسازی­های رایج تک لایه­ای بررسی شده است. از اینرو یک لایه نازک از بتن معمولی و یا بتن مسلح به الیاف پلی پروپیلن به ضخامتی نسبی 30% ضخامت کل روسازی بر روی بتن غلتکی اجرا گردید. آزمایش‌های مقاومت فشاری و آزمون شکست در مود I بر روی نمونه ها پس از 28 روز عمل­آوری انجام گرفت. عمده نتایج حاکی از آن است که افزودن الیاف پلی­پروپیلن با مقدار مشخص شده تاثیر چندانی بر مقاومت­های فشاری و خمشی بتن در حالت تک لایه ندارد. همچنین اجرای بتن معمولی بر روی بتن غلتکی تاثیر منفی بر مقاومت خمشی و شکست نمونه­ها نسبت به حالت تک لایه ندارد. اما در نمونه­های تک لایه یا دولایه مسلح به الیاف ، بعلت پل زدگی الیاف پس از ایجاد اولین ترک موجب افزایش انرژی شکست نمونه­ها نسبت به نمونه­های غیر مسلح شده شده است که در ضخامت بیشتر الیاف این تغییر مشهود­تر بوده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: راه و ترابری
دریافت: 1398/9/24 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1400/3/1