دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 136-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mosallanezhad M. A Numerical Study on Bearing Capacity of Ring and Circular Foundations on Granular Soils Reinforced by Grid-Anchor System. MCEJ 2014; 14 (4) :127-136
مصلی نژاد منصور، بازیار محمد حسین، امینی فاروق. مطالعه عددی افزایش ظرفیت باربری پی‌های حلقوی و دایره ای مستقر بر خاک های دانه ای مسلح شده توسط سامانه مهارشبکه. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (4) :127-136

1- هیات علمی دانشگاه شیراز
2- هیات علمی دانشگاه یاسوج
3- دانش آموخته دانشگاه یاسوج
 تسلیح خاک یکی از روش‌های بهبود خواص مکانیکی خاک است. پژوهش‌های زیادی طی چهار دهه اخیر به منظور تعیین نوع مسلح کننده و همچنین میزان افزایش ظرفیت باربری خاک مسلح شده با مسلح کننده‌ها انجام شده است. به تازه‌گی نوع جدیدی از مسلح کننده‌های پلیمری برای افزایش ظرفیت باربری خاک‌های دانه‌ای ابداع شده است. این سامانه جدید که مهارشبکه (G-A)نام‌گذاری شده است]1[، با تغییر ساختار ژئوگرید معمولی و اضافه کردن قلاب­های پلیمری به آن، ساخته می­شود. در این مقاله سعی شده است که با کمک تحلیل­های عددی، توان این نوع مسلح­کننده در افزایش ظرفیت باربری پی­های حلقوی و دایره­ای بررسی شد. عمق اولین لایه مسلح کننده، فاصله بین لایه‌ها، تعداد لایه‌ها، پهنای مسلح کننده و پهنای موثر قلاب‌گذاری در دو حالت پی حلقوی و دایره‌ای به گونه‌ای تعیین شده‌اند که شاهد بیشترین ظرفیت باربری باشیم. تاثیر سختی مسلح کننده در افزایش ظرفیت باربری در پی‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در پایان نتایج بدست آمده، با نتایج ظرفیت باربری پی واقع بر خاک ماسه­ای غیرمسلح و ماسه مسلح­شده با ژئوگرید معمولی مقایسه می­شوند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1391/11/29 | پذیرش: 1393/11/9 | انتشار: 1393/12/1