دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 22-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari Sahnehsaraii M A, Hosseini Hashemi B. Cyclic Behavior and Backbone Curves for Batten Columns. MCEJ 2014; 14 (4) :11-22
جعفری صحنه سرایی محمد علی، حسینی هاشمی بهرخ. رفتار چرخه ای ستونهای مرکب با بست افقی و منحنیهای رفتاری آنها. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (4) :11-22

1- استادیار-پژوهشگاه نیرو
2- عضو هیأت علمی (دانشیار)-پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
 در این مقاله، رفتار ستون‌های مرکب با بست افقی تحت اثر بارهای محوری ثابت و جانبی چرخه‌ای مورد بررسی قرار گرفته و منحنی‌های رفتاری آن‌ها نیز استخراج و ارائه شده‌اند. منحنی‌های رفتاری اعضای سازه‌ای، بیانگر رابطه نیرو-تغییرمکان اعضاء تحت بارهای چرخه‌ای در محل تشکیل مفاصل پلاستیک است. این منحنی‌ها دارای کاربردهای گسترده در تحلیل‌های استاتیکی غیرخطی سازه‌ها به منظور انجام طراحی لرزه‌ای بر اساس عملکرد و یا انجام مطالعات ارزیابی و بهسازی لرزه‌ای است. در حال حاضر منحنی‌های رفتاری برای ستون‌های مرکب با بست افقی در دستورالعمل‌های ارزیابی لرزه‌ای سازه‌ها، موجود نیست. با توجه به تفاوت‌های موجود در رفتار لرزه‌ای، حالات شکست و شکل‌پذیری میان ستون‌های مرکب و توپر، استفاده از منحنی‌های رفتاری ستون‌های توپر برای ستون‌های مرکب صحیح نیست. در پژوهش حاضر، منحنی‌های چرخه‌ای تحت بارهای جانبی برای ستون‌های مرکب با شرایط مختلف هندسی، با استفاده از تحلیل‌های اجزاء محدود غیرخطی، به دست آمده و با استفاده از آن‌ها، منحنی‌های رفتاری این ستون‌ها تهیه شده و بررسی شده است. در پایان بر اساس نتایج به دست آمده، یک منحنی رفتاری پیشنهادی برای ستون‌های مرکب با بست افقی برای استفاده در موارد کاربردی ارائه شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1391/6/18 | پذیرش: 1392/9/11 | انتشار: 1393/12/1