دوره 15، شماره 5 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

صنایعی M. Effects of distance between pontoons on wave transmission coefficient of dual floating breakwaters.. MCEJ 2015; 15 (5) :107-116
صنایعی مهدی. بررسی آزمایشگاهی تاثیر فاصله پانتون‌ها بر ضریب عبور موج از موج‌شکن شناور پانتونی دوبل. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (5) :107-116

دانشگاه تربیت مدرس
چکیده در این تحقیق نتایج بررسی آزمایشگاهی عملکرد یک موج‌شکن شناور پانتونی دوبل متشکل از دو ردیف پانتون جدا ارایه می گردد. در مجموع 160 آزمایش با شرایط مختلف پریود و ارتفاع موج، فاصله پانتون ها و نحوه مهاربندی آنها در آزمایشگاه سازه‌های دریایی دانشگاه تربیت مدرس و در فلوم امواج با توانایی تولید امواج نامنظم انجام شده است. در مقاله حاضر با در نظر گرفتن ضریب عبور موج (نسبت ارتفاع موج عبوری به ارتفاع موج برخوردی به سیستم موج‌شکن شناور)، به عنوان پارامتر هدف، مقدار ضریب عبور موج تحت اثر تغییرات فاصله بین پانتون‌ها بررسی شده و نتایج بدست آمده مورد مقایسه قرارگرفته اند. برای تحلیل داده‌های خام برداشت شده از آزمایش‌های انجام یافته، روش دامنه فرکانسی مورد استفاده قرار گرفته است. بررسی تاثیر فاصله قرارگیری پانتون‌ها نسبت به هم به عنوان پارامتر اساسی در این تحقیق آزمایشگاهی مورد نظر قرار گرفته ‌است. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهند که میزان عبور موج برای موج‌شکن شناور پانتونی دوبل در فاصله نسبی بین 8/0 تا 9/0 (فاصله قرارگیری دو پانتون نسبت به هم 8/0 تا 9/0 برابرِ طول موج طرح) کمترین مقدار خود را دارد و همچنین بیشترین میزان عبور موج برای حالتی است که دو پانتون در فاصله نسبی 3/1 الی 4/1 قرارگیرند. کلمات کلیدی: موج نامنظم، موج‌شکن شناور دوبل، ضریب عبور، فاصله بین پانتون‌ها.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه های هیدرولیکی و دریایی
دریافت: 1391/10/13 | پذیرش: 1393/11/9 | انتشار: 1394/6/1