دوره 21، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 187-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirvalad S, Shirzadi Javid A A, Alaghebandian N. Studying the Effect of silicafume and zeolite on durability of self-consolidating concrete exposed to various exposure conditions in a simulated marine environment. MCEJ 2021; 21 (3) :175-187
میرولد سید سجاد، شیرزادی جاوید علی اکبر، علاقه بندیان نازنین. بررسی دوام بتن خودتراکم حاوی دوده‌‌سیلیسی و زئولیت در شرایط شبیه سازی شده مغروق، جزر و مد و پاشش آب خلیج فارس. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (3) :175-187

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران ، mirvalad@iust.ac.ir
2- استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
سالهاست که دریای خلیج فارس بدلایلی همچون رطوبت، دما، کلراید زیاد و جغرافیای بسته آن محیط بسیار مخرب برای دوام سازه های بتنی بوده و یافتن طرح های با دوام مهم است. در این پژوهش به ‌منظور بررسی اثر استفاده از افزودنی های زئولیت و دوده ی سیلیسی بصورت مخلوط های سه و چهارجزئی، بر دوام بتن های خودتراکم حاوی پودر سنگ آهک در شرایط مختلف رویاروئی آب دریای خلیج فارس (مغروق، جزر و مد و پاشش)، نمونه ‌های بتن و ملات خودتراکم با نسبت آب به مواد سیمانی ثابت 45/0 و مواد سیمانی380 کیلوگرم بر مترمکعب حاوی 8% دوده ی سیلیسی یا 15% زئولیت ساخته شد. پس از 7 روز عمل آوری در محلول کلسیم هیدروکساید، تمامی طرح مخلوط ها در معرض هر سه شرایط رویاروئی (مغروق، جزر و مد و پاشش) در دستگاه تعبیه شده قرار گرفتند. پس از انجام آزمایش های کارآیی بتن و ملات تازه، از نمونه های بتن آزمایش های مقاومت فشاری و الکتریکی، مقدار یون کلراید آزاد و همچنین آزمایش های تخلخل کل، جذب آب موئینه، انبساط طولی و مقاومت فشاری بر روی نمونه های ملات انجام شد. طبق نتایج حاصله، نمونه های چهارجزئی زئولیت-دوده ی سیلیسی بیشترین مقاومت را در برابر آب دریای خلیج فارس در تمام شرایط رویاروئی داشتند. همچنین، نمونه های بتن و ملات خودتراکم عملکرد بهتری نسبت به نمونه های معمولی از خود نشان دادند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/6/5 | پذیرش: 1399/3/21 | انتشار: 1400/3/10