دوره 20، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 62-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Adhmai S, Jamshidi A, Khodadadi A. Investigation of phenanthrene removal from contaminated soil using elektokinetic combined with fenton. MCEJ 2020; 20 (1) :49-62
ادهمی سجاد، جمشیدی احمد، خدادادی دربان احمد. بررسی فرآیند حذف فنانترن از خاک با استفاده از فرآیند الکتروکینتیک_فنتون. مهندسی عمران مدرس. 1399; 20 (1) :49-62

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، گرایش محیط‌ زیست دانشگاه تربیت مدرس
2- استادیار دانشکده فنی- مهندسی، بخش معدن، گروه فرآوری موا دمعدنی، دانشگاه تربیت مدرس تهران ، ajamshidi@modares.ac.ir
3- استاد دانشکده فنی- مهندسی، بخش معدن، گروه فرآوری موا دمعدنی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
تصفیه و پاکسازی خاک­های آلوده به مواد هیدروکربنی به دلیل ارتباط با چرخه غذایی امری مهم است. روش­های متنوعی برای حذف این نوع از آلاینده­ها مورد استفاده قرار گرفته است که هریک دارای نقاط قوت و ضعف متعددی هستند. از جمله این روش­ها، روش الکتروکینتیک است که در سال­های اخیر به دلیل سادگی، هزینه پایین، عدم تولید پسماند ثانویه و توانایی حذف چند نوع آلاینده از خاک مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش به منظور حذف آلاینده آلی فنانترن از خاک رسی از روش الکتروکینتیک در دو بازه زمانی هفت و ده روزه بهره گرفته شده است و تاثیر مدت زمان فرآیند در حذف فنانترن از خاک در مقیاس آزمایشگاهی بررسی شده است. غلظت فنانترن در خاک در فرآیند هفت روزه از1000 mg/Kg به 600 mg/Kg کاهش یافته است و با افزایش مدت زمان فرآیند به ده روز غلظت آلاینده به 580  mg/Kg رسیده، که برابر با  2 درصد افزایش است. در ادامه به منظور بهبود فرآیند از تلفیق الکتروکینتیک با تکنیک فنتون، که یک تکنیک اکسیدکننده است، استفاده شده است. تلفیق فنتون و الکتروکینتیک در مدت پنج روز غلظت آلاینده را در خاک به 50 درصد یعنی 500 mg/Kg کاهش داده است و در مدت زمان ده روز این مقدار به کمتر از 46 درصد یعنی 460 mg/Kg رسیده است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: محیط زیست
دریافت: 1398/5/6 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/2/10