دوره 19، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 278-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi khatuni S, Showkati H. Buckling Reinforcement of Thin-Walled Steel Cylindrical Shells by CFRP Rings subject to Uniform Lateral Pressure. MCEJ 2019; 19 (6) :263-278
یوسفی خاتونی سیروس، شوکتی حسین. مقاوم‌سازی کمانشی پوسته‌های استوانه‌ای جدارنازک فولادی توسط حلقه‌های CFRP تحت بارگذاری فشار یکنواخت جانبی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (6) :263-278

1- گروه عمران- دانشکده فنی و مهندسی- دانشگاه ارومیه- ارومیه- تهران ، s.yousefikhatuni@urmia.ac.ir
2- گروه عمران- دانشکده فنی و مهندسی- دانشگاه ارومیه- ارومیه- تهران- ایران
افزایش مقاومت کمانشی و فراکمانشی پوسته‌های استوانه‌ای جدارنازک فولادی به جهت کاربردهای گوناگون این سازه‌ها دارای اهمیت زیادی است. جهت مقاوم‌سازی پوسته‌های استوانه‌ای فولادی روش مرسوم استفاده از رینگهای فولادی می‌باشد. ولی استفاده از این روش با توجه به شرایط کارگاهی و اینکه ممکن است سازه تحت بار بوده و حامل محتویات باشد به جهت استفاده از جوشکاری توام با خطرات آتش‌سوزی بوده و عملا در این گونه سازه‌ها امکان استفاده از این روش وجود نخواهد داشت. بنابراین با توجه به موضوع فوق، در این تحقیق با توجه به مزایای ایده استفاده از CFRP به عنوان مصالح جدید و بصورت جایگزین حلقه‌های تقویت‌کننده فولادی، برای مقاوم سازی پوسته‌های استوانه‌ای جدار نازک تحت فشار جانبی یکنواخت مورد تحقیق قرار‌گرفته است. در این تحقیق آزمایشگاهی از نوارهای CFRP بعنوان تقویت کننده در مقابل کمانش پوسته در محل های معین در ارتفاع پوسته استفاده شده است. نتایج آزمایشات نمونه‌ها نشان می‌دهد که نوارهای CFRP ظرفیت کمانشی و فراکمانشی پوسته‌های جدار‌نازک را به مقدار قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهند. نتایج آزمایشگاهی حاکی از برآورد بالای ظرفیت پوسته ها توسط روابط آئین نامه ای و روابط تئوری است و نیز نتایج نمونه های آزمایشگاهی مطابقت خوبی با نتایج تحلیل‌های عددی غیر خطی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/4/22 | پذیرش: 1398/7/30 | انتشار: 1398/12/10