دوره 14، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 41-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

1 1, Farsijani A. The effect of moisture content on the shear strength parameters of plastic fine soils. MCEJ 2014; 14 (3) :31-41
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-3446-fa.html
باقریه دکتر علی رضا، فارسیجانی علی. تأثیر رطوبت بر پارامترهای مقاومت برشی خاک های ریزدانه خمیری. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (3) :31-41

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-3446-fa.html


1- دانشگاه ملایر
2- - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات همدان، گروه عمران، گرایش خاک و پی، همدان، ایران
چکیده:   (7725 مشاهده)
تأثیر مکش بافتی بر رفتار برشی خاک ریزدانه از آن جهت که نقش تعیین کننده ای در مدلسازی ژئوتکنیکی دارد، همواره مورد توجه محققین در این زمینه بوده است. در این پژوهش به تأثیر مکش بافتی بر پارامترهای مقاومت برشی خاکهای ریزدانه پرداخته شده است. برای مشاهده تأثیر مکش بافتی بر پارامترهای مقاومت برشی (چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی) ، نمونه هایی از یک خاک ریزدانه خمیری با درصد رطوبت اولیه و در نتیجه مکش های بافتی متفاوت، بر اساس منحنی مشخصه آب- خاک و منحنی تراکم ساخته شدند. نمونه های خاک بر اساس شرایط اولیه مورد نظر در جعبه دستگاه برش مستقیم بصورت استاتیکی متراکم شدند. بر روی نمونه های آماده شده آزمایش برش مسقیم در حالت غیراشباع صورت گرفت. بر اساس نتایج آزمایشها، منحنی تغییرات تنش برشی بر حسب جابجایی افقی در تنش های قائم متفاوت رسم شد و درباره نتایج آن بحث گردید. نتایج نشان داد که تغییرات میزان رطوبت و در نتیجه تغییرات مکش بافتی اولیه نمونه های خاک، تأثیر قابل توجهی بر پارامترهای مقاومت برشی خاک غیراشباع ندارد.
متن کامل [PDF 1161 kb]   (9760 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1392/7/10 | پذیرش: 1392/10/21 | انتشار: 1393/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.